avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Activitate MaBC

Activitate MaBC

Buna ziua!

Pentru blocul in care locuiesc au inceput efectuarea lucrărilor de hidroizolare dupa ce multiple apartamente au fost profund afectate de apa care s-a scurs de pe terasa.

Apartamentul se afla la vânzare inainte de incident motiv pentru care am solicitat asociației de proprietari un deviz de reparație sau un document care sa ateste ca aceste lucrări sunt in desfășurare/s-au efectuat pentru a ii putea prezenta garanția viitorului proprietar insa președintele de bloc refuza sa faca aceasta dovada pe motiv ca actul este confidential si nu poate fi înmânat in original sau copie.
Imi puteți spune va rog daca exista cadru legal prin care pot obliga asociația de proprietari sa faca dovada scrisa a executării lucrarii de hidroizolare a terasei?
Mulțumesc!

Buna ziua ,
Bunicii sotului meu au decedat cu aproximativ 20 de ani in urma , cei doi copii ai lor respectiv tatal si unchiul sotului meu au decedat anul acesta,cei doi nu au facut succesiunea dupa parintii lor (reprezentat 5ha teren extravilan).
Tatal sostului meu are un sigur copil pe cand fratele sau are 4 copii .Nu stim cum putem intra in posesia celor 2,5h ce ii revin sotului meu .De altfel 3 dintre cei 4 verisori ai sotului meu au fost de acord sa ii lase sotului meu partea lor , daca acestia vor face renuntare la mostenire partea lor va intra in posesia sotului meu sau a fratelui lor ?Se poate face renuntarea la mostenire in favoarea sotului meu?

Totodata mai am o intrebare cu privire la locatia terenurilor , nici unul dintre noi nu stie exact unde se afla aceste terenuri ci doar satul si nu avem nici un act de proprietate ci doar certificatele de deces ale bunicilor si respectiv ale parintilor .Cum putem afla locatia exacta pentru a nu ne comfrunta cu probleme in viitor?