avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Activitate Umpalompa

Activitate Umpalompa

Va multumesc foarte mult pentru raspuns! Avand in vedere ca postul pentru care aplic e in industria serviciilor IT, si nu este unul public, la paza sau din una dintre categoriile pentru care este necesar un cazier juridic "curat", credeti ca situatia cazierului meu poate influenta decizia angajarii? Mentionez ca am fost acceptat pe postul respectiv, ramanand sa aduc doar actele (printre care si cazierul) iar in urma acceptului am demisionat de la actualul loc de munca.

Buna ziua!

In noiembrie 2016 am primit o condamnare de 2 ani si 6 luni cu suspendare, pe o perioada de supraveghere de 3 ani, pentru trafic de droguri de risc, posesie de droguri de risc si constituirea unui grup infractional. Am fost recent sa imi ridic cazierul pentru angajare si mi s-a spus sa revin peste 3 zile, deci cu siguranta fapta figureaza in cazierul meu judiciar si va fi listata pe fisa respectiva.

As dori sa stiu daca sunt eligibil pentru a face o cerere de reabilitare, pentru a nu mai figura in cazierul judiciar, avand in vedere ca au trecut 4 ani de la data condamnarii.

Banuiesc ca este necesar pentru angajator sa am un cazier "curat", in pofida faptului ca, din punct de vedere moral, conduita mea nu este reprezentata de fapta savarsita.

Astept cu nerabdare un sfat. Toate cele bune!