Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra .Am dovada de la banca la care are deschis contul vanzatorul si am si cartea funciara pe numele meu , dar mi se cere acea declaratie .
Buna ziua . Multumesc pentru raspuns. Am achitat prin transfer bancar integral in momentul incheierii contractului si am depus la dosarul incheiat , in fata notarului . Acum doresc sa vand acea proprietate dar un alt notar imi cere acea declaratie , nu ia in calcul dovata tranzactiei . Inteleg ca o institutie publica cu sistem care poate fi oricand verificat este nul fata de o simpla declaratie la notar. Eu nu inteleg birocratia in tara asta ,de ce mai exista sisteme ? Daca se stie ca aceasta declaratie ii este necesara viitorului proprietar de ce nu se scrie in acel contract facut de notar , ca ambele parti sunt obligate sa se prezinte si aceasta sa fie in dublu exemplar ( foarte complicat sistem) .
si notarul de ce nu are obligatie ? este interesul meu , dar cum pot obliga eu vanzatorul sa mearga sa de acea declaratie ?un rahat de sistem in tara asta
Buna ziua . Ce pot face pentru a vinde o proprietate pe care am achitat-o integral dar vanzatorul nu a mers la notar sa incheie acea declaratie de confirmare ca plata a fost realizata integral . Acum noul notar imi cere acea declaratie care nu imi apartine , si care era obligatia vanzatorului.