avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Activitate gugy

Activitate gugy

Răspuns la discuția mare problema cu biserica
Adica intrebind vecinii sa primesc confirmarea, sau nu, ca sintem normali(familia mea)? Sincer, nu ma intereseaza sa ma raportez la cineva in privinta asta. Cit despre faptul ca unii n-au auzit ca ar deranja zgomotul acesta, inseamna ca nu arunca nici macar un ochi prin presa. Ma rog, optiunea fiecaruia.
Oricum, multumesc pt. mesaje si raspunsuri. Am sa vad ce pot face pe cale legala, pt. ca nu mai e de trait. Apropo, acum 2 seri la ora 23 punct au inceput clopotele si cu mici pauze au tinut-o pina la miezul noptii. M-am gindit ca s-o fi imbatat preotul, dar cine stie....

p.s. Blocul e construit de aprox. 30 ani, biserica(e cit mausoleul de la Marasesti aproape) e de 1 an.
Nicolaie Ciobotaru a scris:

In lume exista armonii muzicale si zgomote ( sunete dezordoante si iritante pentru cei aflati in armonie muzicala ) . Sunetul clopotelor urmeaza muzical armonia. Pe cei obisnuiti in discordante si dezordini, sunetului clopotelor ii deranzeaza asa cum pe multi locuitori ai marilor orase ii deranjeaza concertele cu multi decibeli si explozia frecventa de artificii la fiecare festival al berii, vinului, saltimbacuilor, etc.

Trebuie sa ne obisnuim si sa acceptam ca oameni ca si noi au alte preferinte si alte bucurii (satrisfactii) si sa+i respectam chiar daca nu prea ne convine sau chiar ne deranjeaza.

Nu am auzit de nici o plangere a bisericii pentru deviere publica de la armonii muzicale. Dar constat frecevente plangeri pentru deranjamente privind propagarea armoniilor muzicale.

Nu cred ca este o problema juridica reala. Ci doar o incercare de limitare a unor manifestati publice de traditie care nu fac casa buna cu o ordine asa-zisa innoitoare.

Cred ca exagerezi jignind gratuit. Prejudecti si forma fara fond. Daca tot pomenesti de "dezordini" si mai stiu eu ce, de ce nu ma faci si sora cu satana......dumnezeule. E asa greu de inteles ca ma deranjeaza duminica dimineata la 7.30 talangile alea care numai muzicalitate n-au? Sa fim seriosi.....ne dam mai catolici decit papa si putim de ipocrizie. Auzi.....armonii muzicale......#-o
catalin_just a scris:

Grea speta, ma indoiesc ca biserica ar putea fi obligata sa nu mai respecte regulile/obligatiile/traditiile crestine.Sincer, consider ca nici politia nu are cum sa intervina. Clopotele si toaca bisericii nu sunt catalogate drept ,,zgomote" atunci sunt folosite de biserica, ele fac parte dintr-un ritual acceptat fara echivoc de lumea crestina.
Poate o izolatie fonica a imobilului ar rezolva situatia, cel putin in parte.

Catalin

Are o oarece izolatie, geamuri termopan. Dar degeaba, cind se-apuca sa bata clopotele sint ca si in camera.....
Dar....de ce n-ar fi catalogate "zgomote" cind de fapt asta sint?
Multumesc
As dori sa stiu daca am vreo sansa de cistig dind in judecata biserica(probabil) sau ma rog, pe cei care raspund de ea. Problema e zgomotul cauzat de clopotele si toaca bisericii construite la 20-30 m de bloc. Este inadmisibil ca la 7.30 dimineata sa urle toaca si clopotele de sarim din pat, de la mic la mare. Nu conteaza ca e week-end sau zi lucratoare.
Intrebarile mele ar fi: am vreo sansa sa rezolv ceva? daca merg la politie, ma iau inseama? ce-ar trebui sa fac sa-i dau in judecata, cui sa ma adresez?
Vreau sa cred ca legea e pt. toti; daca eu as face zgomot in casa la orele acelea matinale ar veni politia si m-ar amenda. Pe sistemul asta ar trebui sa raspunda si ei in fata cuiva.
Multumesc anticipat pt raspunsuri