avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Activitate claudia_0218

Activitate claudia_0218

Răspuns la discuția Raja reclamatii
Multumesc
Discuție Raja reclamatii
Buna ziua! Locuiesc intr-un sat uitat de lume. 20 de familii suntem in total. De curand , vreo 3 ani parca, a preluat Raja sistemul de furnizare al apei. Periodic in fiecare vara, avem apa 2 ore pe zi cei care stam in varful dealului. Cateodata tine cateva zile perioada fara apa, nici cu hidrofor nu urca. Cei din josul dealului au apa , uda non stop gradinile, motiv pentru care debitul de apa este mult prea mic sa ajunga si la cei din varful dealului, este explicatia lor. Bazinul de acumulare are 80 mc, nu se justifica totusi lipsa apei, cand noi suntem atatia de putini in sat. Am facut sesizari peste sesizari, nu suntem bagati in seama. Ni se spune ca nu au ce sa faca. Toata tevatura asta tine fix toata vara, pana in toamna cand vin ploile, dupa care totul revine la normal. Putem sa ii actionam in judecata sa ii stimulam sa reactioneze, sa faca ceva?
Unchiul nu a avut niciodată copii. Și în testament nu se specifica ce anume lasă.

MihailZC a scris:

Unchiul a avut copii? Testamentul facut de unchi se referea la anumite bunuri evidentiate distinct sau la "toata averea"?

Unchiul nu are moștenitori decât pe ea, in momentul asta! Acum 40 de ani avea părinții! Mulțumesc. Așa o să fac. Sa facă moștenitorii ei când o fi vremea. Mulțumesc din suflet pentru lămuriri!

gi-jane2 a scris:

au făcut contract de vânzare cumpărare,

Bunul e comun, ca matusa sa fie proprietara asupra intreg ap, trebuie sa deschida procedura notariala prin care il mosteneste pe sotul sau. Sotul avea si alti mostenitori ?
dvs, vedti face asta in locul ei.
Puteti sa o lasati asa pana dupa cedeul ei si mostenitorul ei va face demersurile si va mosteni tot, daca unchiul nu mai are mostenitori.

Buna ziua! Am următoarea situație. Mătușa mea a avut o societate comerciala, ea fiind asociat unic. Administratorul ei a fost unchiul meu, soțul ei. Casa in care stăteau au achizitionat-o direct pe firma. Când s-au hotărât să închidă societatea, ei fiind prea bătrâni, au făcut contract de vânzare cumpărare, unchiul meu , ca și administrator i-a vandut-o ei ,mătușii mele. Cumva au rămas cu ideea, spusa de notar, că mătușa mea e proprietara deplină a imobilului , el vanzandu-i ei , nemaiavand nici un drept asupra casei. Din acest motiv, la celasi notar , ea a făcut în favoarea lui testament. Menționez că nu au avut niciodată copii, nici unul dintre ei. Ea a făcut acum 6 ani un AVC din cauza căruia a rămas imobilizate la pat , cu grad de handicap mare, nemaipurand vorbi, înțelege, cu pareza nemaiputandu-se nici depkasa. El a decedat acum doua luni. A lăsat în favoarea ei un testament făcut acum vreo 40 de ani, pe vremea când aveau în comun alte bunuri care între timp le-au vândut și nu mai exista. As dori sa știu dacă în aceste condiții mai este nevoie sa fac succesiunea pentru casa in care sta și dacă este reală situația că ea este proprietar deplin (deși vânzarea s-a făcut când erau căsătoriți). Menționez că în situația ei nu e capabilă să accepte nici o moștenire, eu trebuind să fac un act de curatela, sa o decad din drepturi,, ceea ce vreau sa evit Mulțumesc anticipat pentru lămuriri.