avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate Magie1

Activitate Magie1

La locul de munca pietrele mari de funerarii și crucile de piatră trebuie duse cu carucior manipularea la mina poate fii accidentala.
Angajatorul are drept să facă ptr fiecare angajat să le facă asigurare cu o firma de asigurării ptr sănătate sa fie asigurat angajatul in caz de accident sau etc sa nu fie contează sa nu fie,sănătoși sa fim.
Am avut o fractura la picior in timpul liber sa întâmplat am fost in ghips piciorul acum pot face mișcări cu el mai am concediu medical cel de la munca cu protectia muncii mă întrebat cum mă simt cu piciorul cînd termin concediul.
După ce termin concediul medical cel de la protecția muncii poate să îmi ceara scrisoare medicala de la medic sunt abt sau mă pune sa semnez ceva care e procedura sau intru direct la munca.
În contract am trecut 5830 lei și am 5% spor de Wend in luna iunie am lucrat 10 zile și am 9 zile concediu medical.
Ce salariu primesc lichidarea pe 10 o iau și pe 25 avans 500 lei totul pe card primesc.
Poate sa îmi ia declarație angajatorul sa fie acoperit in cazul unui control ITM ,și atunci sâmbătă și duminică nu merg sa muncesc refuzul actului adițional.

Cornel Vasile a scris:

Da, veti ramane doar cu salariul respectiv.

Dacă refuz semnarea actului adițional cu mărirea ptr zile sâmbătă și duminică rămîne cu salariul care îl iau și pina acum.

Cornel Vasile a scris:

Cercetarea disciplinara are loc numai in situatia in care savarsiti o abatere disciplinara.

Angajatorul ne mărește salariul cu 5% prin act adițional cu condiția să venim la munca la solicitare sâmbătă sau duminică semnat un angajament.
Dacă refuz mărirea de 5 % la salariu mă poate cerceta disciplinar.
Cînd ești în concediu medical angajatorul te poate chema sa faci analizele medicale la munca sau le făci după ce vin din medical.
Pe data de 10 iunie la lichidare nu le-a platit dacă nici in luna iulie nu le plătește pe cale amiabila verbal fac sau scris anunț angajatorul nu vin de acum la munca în sărbătoare legală stau acasă.
Pot sa o fac și de Rusalii nu vin la munca trebuie sa fiu trecut liber in pontaj zile de concediu odihna nu poate să treaca.

Cît are la dispoziție angajatorul să plătească cele 2 zile de sarb legale din luna Mai.
În cazul că nu mă voi prezenta de Rusalii la munca cade 2 zii luni sau in altă sârb legală angajatorul cum mă va trece în condica de prezenta și pontaj.
Programul îl am de la ora 7-15:30 ore lucrate fara schimburi.
Cornel Vasile a scris:

Nu exista liber platit ..se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In caz contrar, se vor plati.