avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Activitate mishuleasa

Activitate mishuleasa

Răspuns la discuția pensie de intreþinere
in ceea ce priveste domiciliul nostru ....mentionez ca pe teritoriul Romaniei fiecare figureaza la adresa lui ( localitati diferite ) dar pe teritoriul Italiei avem domiciliul comun ( intrucat figurez si eu inregistrata la aceeasi adresa cu a a sotului - cum era inainte reintregirea familiei ). Buletinul de Romania cu adrese diferite dar cel de Italia are adresa comuna !!! Ne-am casatorit anul trecut la domiciliul meu, dupa care, la o luna am plecat in Italia. Mai fac o mentiune: M-am intors din Italia anul acesta in luna iunie pentru a naste si pentru a rezolva cu divortul . El a ramas acolo ......Se schimba cu ceva situatia ????
da.... solicit informatii despre pensie alimentara inainte de nasterea copilului ( oricum mai este doar o luna de zile ) deoarece imediat dupa nastere deschid actiunea de divort !!! Nu am facut-o dinainte pt a trece din prima copilul pe numele lui.... Casatoria a avut loc in Romania, la domiciliul meu. Vreau sa culeg toate informatiile pentru ca in cel mult o luna sa stiu deja ce am de facut. Divortul nu suporta amanare. Si totusi daca este posibil .... ce pasi am de urmat ???? va multumesc din suflet........................
Asa pare simplu, dar avocatul meu mi-a spus ca pensia alimentara se va da dupa legile statului roman. Si ca apoi , cu timpul vom face o majorare, dar tot in baza legilor " romanesti " !!! Nu am inceput actiunea de divort pentru ca peste o luna se naste copilul si am vrut sa fie trecut din prima pe numele tatalui. Dar imediat cum se naste deschid actiunea de divort !! Nici pe timpul intregii sarcini.....nu a contribuit cu absolut NIMIC !!! Am inteles ca divortul ar trebui deschis in Italia pentru a beneficia de legile de acolo !! am si dovezi ale venitului lui de acolo.... copie contract de munca, fluturas..... ... Care este procedura ??? Caci toti imi spun ca nu am sanse sa ajung la venitul lui de acolo.........
Multumesc........
Buna ziua !! Am si eu o mare nelamurire cu pensia alimentara din strainatate. Sotul meu este Italia si lucreaza cu acte in regula si cu resedinta de ani buni. Avocatul meu mi-a spus ca pensia va fi la salariul minim pe economie de aici pt ca casatoria a avut loc in Romania. Nu mi se pare absolut deloc corect !!!!!!!!!!! Mai ales ca el ia bani DESTUI acolo !!!! Cum pot sa fac sa obtin pensia alimentara la salariul lui de acolo ???? Nu este corect sa primeasca copilul atat de putin........ cand el castiga atat de mult !!!!!!!!!!! Va multumesc din suflet !!!!