avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Activitate Ada3542

Activitate Ada3542

Buna seara! Am mers cu autobuzul RATBV 120 la ora 19:00 in data de 23.03.2021. Specific ca nu aveam de unde sa imi iau bilet, casele de bilete nefiind deschise si nici cu cardul deoarece nu stiu sa folosesc aplicatia 24pay. La prima statie din Brasov am primit amenda, am achitat pe loc (60 de lei) unde am primit biletul contaventional, nu am semnat nimic, nu mi-au dat nimic altceva. Este legal? Aveau dreptul sa imi dea amenda? Specific ca nici nu s-au legitimat iar unul dintre ei cand a auzit ca voi verifica legislatia a devenit agresiv si a inceput sa ridice tonul. Pot face o reclamatie?
Buna ziua, m-am angajat la firma Y. La interviu mi s-a spus ca programul va fi de la 20:30 la 5:00. Apoi in prima mea zi de munca am aflat ca o sa am si anumite saptamani in care voi lucra 4 zile pe saptamana cate 10 ore. Nu mi s-a parut normal dar avand in vedere ca in contractul meu de munca scrie 40 de ore pe saptamana nu am putut comenta nimic. Apoi am fost nevoita sa intru in concediu medical deoarece am fost contact direct cu o persoana pozitiva Covid-19. Team Leader-ul meu mi-a spus ca in 72h conform unei legislatii (nu mi-a spus care) trebuie sa ii aduc adeverinta de concediul medical, daca nu voi fi trecuta cu absenta nemotivata iar dupa 3 zile de asbenta mi se poate incheia contractul de munca. Mi-a mai spus ca el nu vrea sa ma sperie dar trebuie sa procedeze conform legii. L-am instiintat ca acest concediu medical pentru Covid se elibereaza in a 15 a zi sau chiar la 30 de zile dupa perioada de carantina. Raspunsul lui a fost "nu am gasit nimic in monitorul oficial". Am fost eu nevoita ca angajata sa ii caut pe internet iar dupa cateva minute i-am gasit legea prezenta pe site-ul CNAS care prevede acest lucru. (136/2020). Justificarea lui a fost ca nu a stiut. Mi se pare anormal ca intr-o functie inalta tu sa nu ai habar de legi. Se merita o reclamatie la ITM?