Buna ziua, doresc sa va adresez o intrebare :
Am fost oprit la un control de rutina de politia rutiera dupa ora 22.00 ieri ( 14.03.2021 ).
In momentul in care am fost oprit au fost asaltat de cameramani , m-am simtit hartuit de presa.
Am spus de la bun inceput ca nu imi dau acordul sa fiu filmat ,dar nu am primit nici un raspuns. Totodata am intrebat echipajul rutier de cine anume sunt filmat si am fost ignorat desi am cerut de 4 ori sa stiu de cine anume sunt filmat.
Mentionez ca am avut o urgenta si nu mi s-a parut normal sa explic de fata cu presa ce urgenta am avut tinand cont ca este vorba despre o problema personala.
Mentionez ca am observat ca am fost filmat atat si cu un telefon mobil si nu am confirmarea ca a fost o persoana autorizata sa faca lucrul asta.
A aparut un articol in presa in care nu mi-a fost blurat numarul masinii.
As dori sa ma ajutati cu 3 raspunsuri :
1) In ce conditii presa are dreptul sa inregistreze un sofer in timpul unui control de rutina ? Trebuie pastrata o anumita distanta ? Mentionez ca am fost filmat de la o distanta foarte mica,iar camerele aveau lumini foarte puternice, care sunt conditiile in care am voie sa fiu filmat in autoturismul personal ?
2) Nu este dreptul meu sa stiu cine anume ma filmeaza si totodata responsabilitatea echipajului politie sa imi ofere aceste informatii atat timp cat erau impreuna?
3) Cui trebuie sa ma adresez pentru a depune o plangere , in instanta , CEDO, MAI, Parlamentul European ?
Consider ca mi-a fost cauzat un prejudiciu de imagine si asta din mai multe motive bine intemeiate. Multumesc .