Buna ziua,
In 2019 am finalizat un proiect de consolidare a cladirii in care locuiesc situata in zona protejata a Bucurestiului, deci autoritatea responsabila este Primaria Municipiului Bucuresti. Conform legii, am depus toate notificarile necesare la institutiile abilitate, prin care ceream demararea procesului de receptie. De fiecare data, mi se cerea sa depun din nou un fel de "completare " la dosar, in fapt, era acelasi dosar caruia ii dadeau un nou numar de inregistrare. Toate celelalte institutii implicate (ISC) si-au desemnat reprezentantii, mai putin primaria capitalei. Dupa aproape un an de la ultima depunere "completare" de dosar, am aflat numele inspectorului care , potential, ar face parte din comisia de receptie. Contactandu-l telefonic, acesta mi-a sugerat sa depun din nou dosarul, promitindu-mi, ca de data aceasta, o sa urmareasca personal "traseul" dosarului in primarie. Mi se pare inacceptabil ca dupa 5 ani de la terminarea santierului, plata tuturor taxelor aferente, drumurilor pe la toate autoritatile ca sa obtin cate o hartie/aviz, sa fiu purtata cu vorba de catre cei din PMB. Ce pot face in aceasta situatie?
Intre timp, am aflat ca pot angaja un alt diriginte de santier, asa ca speta s-a incheiat. Totusi, nu cred ca eu eram in culpa, mai ales ca am dovada transmiterii pe email a contractului catre doamna inginer, cu solicitarea repetata a necesitatii semnarii de catre dumneaei. Plata pentru serviciile prestate se realiza prin transfer bancar, iar pe OP se mentiona de fiecare data, plata dirigentie santier. La vremea respectiva, nu aveam nici un motiv s-o banuiesc de rea credinta.
Buna ziua, in 2014 am achiziționat o casa veche pentru care am obtinut toate autorizatiile necesare. Procesul a durat 2 ani, plus 4 ani santierul propriuzis.. Am ajuns in etapa receptiei finale, unde printre altele am nevoie de referatul dirigintelui de santier. De mai mult de jumatate de an ma duce cu vorba. Este o doamna inginer care lucreaza la apps. A fost singura persoana care a evitat incheierea unui contract. Mentionez ca am avut un contractor general, totul s-a desfasurat pe baza de contract, singura, relatia cu dirigintele de santier nu a fost reglementata. Cum pot actiona pentru a obține totusi acel referat sau daca există alta cale legala? Mulțumesc