avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Activitate albsz

Activitate albsz

Răspuns la discuția Clauze abuzive persoane juridice
multumesc de raspuns
O sa fac rost de un contract si o sa vi-l trimit in particular daca imi permiteti.
"puteti propune colaboratorilor dumneavoastra semnarea unor actelor aditionale de modificare a clauzei privind modalitatea de reziliere a contractelor" Firma in speta nu o sa vrea deloc asta pentru ca ei pe asta se bazeaza in prelungirea contractelor.
Inca odata multumesc pentru raspuns.

Răspuns la discuția Clauze abuzive persoane juridice
Multumesc de raspuns,
chiar daca nu am intrebat, totusi din cele scrise ati inteles ce am vrut.Intrebarea trebuia sa fie cum se poate scapa de un asemenea contract..
”in cazul PJ clauzele abuzive nu prea exista” asa o fi insa mi-e personal nu mi se pare corect, nu cred ca este corect ca un contract sa se prelungeasca automat ca nu se face notificare fix cu 90 de zile inainte, nu in termen de 90 de zile.Cred ca prelungirea unui contract ar trebui sa se faca prin vointa partilor, nu prin fortare prin astfel de clauze.
Buna ziua,
Avem o intrebare:
Suntem o firma cu servicii in domeniul IT.
Intalnim pe "teren" multe contracte mai vechi, semnate cu catva ani in urma care au anumite clauze abuzive de gen: rezilierea contractului se face cu o notificare cu 90 de zile inainte de expirarea contractului, (deci nu intr-o perioada de pana la la 90 de zile ci fix cu 90 de zile), in caz contrar, contractul se prelungeste automat pe o perioada de 36 pana la 60 de luni.
Putine firme reusesc sa fia atente la acest termen si in cosecinta multe contracte se prelungesc automat.
Desi si noi si posibili noi clienti (beneficiari) am dori sa lucram impreuna din cauza unor asemenea contracte nu putem sa lucram impreuna.
Mentionez ca in toate cazurile mentionate este vorba numai de persoane juridice.
Multumesc anticipat.