Buna ziua,
Am urmatoarea problema: in aprilie 2009 m-am operat de urgenta in Ungaria. La revenirea in tara, la sfarsitul lunii aprilie 2009 am depus la CJAS dosarul pentru recuperarea banilor( o mica parte, de fapt) cheltuiti cu operatia. Functionara mi-a spus atunci ca voi primi banii cam intr-un an.
In aprilie 2010 m-am dus la CJAS sa intreb ce se mai intampla cu dosarul meu , deoarece nu am primit nici un ban si m-i s-a spus ca dosarul este aprobat, sa stau linistita ca voi primi banii, dar nu se stie cand pentru ca nu au pana vor primi de la CNAS.
Au trecut 14 luni si nu am primit nici un leu.
Am studiat legislatia si va prezint ce am gasit: Ordinul CNAS nr.122/2007 pentru aprobarea Normelor Metodogice din 2007 pentru rambursarea si recuperarea cheltuielilor reprezentand asistenta medicala, modificat prin Ordinul CNAS nr.87/2008 prevede ca rambursarea se realizeaza in termen de 45 de zile lucratoare de la data inregistrarii cererii asiguratului la CAS .
Acest Ordin 122/2007, care era in vigoare la data la care am depus dosarul, a fost abrogat si inlocuit de Ordinul CNAS nr.729 din iulie 2009, in care se prevede ca rambursarea trebuie sa se faca in 90 de zile.
Avand in vedere ca de la data depunerii cererii mele au trecut mai mult de 420 de zile, as avea trei intrebari:
1) ce pot sa fac si cui ar trebui sa ma adresez sa-mi recuperez banii;
2) care Ordin se aplica cererii mele, cel care era in vigoare la data depunerii, sau cel care este in vigoare in prezent;
3) pot sa solicit acordarea de penalitati de intarziere de 0.1%/zi pentru zilele care depasesc termenul legal de rambursare a banilor?
multumesc inca o data
eram nelamurit ca mi-a spus cineva ca ar exista un paragraf(cred ca in legea cecului)care spune ca raspunderea este solidara in acest caz.
Daniel
multumesc de raspunsuri,dar as dori o lamurire suplimentara asupra faptului ca declaratia ori ajuta ori infunda.Pe cine?pe cel care nu a semnat cecul?deci sa inteleg ca poate raspunde penal chiar daca nu a semnat?
multumesc,
Buna ziua,sunt Daniel si am urmatoarea problema: in situatia in care intr-o soc.comerciala cu raspundere limitata exista doi asociati-administratori cu puteri depline si nelimitate si drept de semnatura unica pe documente,doar unul dintre administratori semneaza emiterea unui cec fara acoperire.Intrebarea este ce raspundere poarta celalalt administrator(i s-a facut plangere penala)care nu a avut cunostiinta de emiterea cecului.Precizez ca in prezent societatea se afla in lichidare judiciara nefinalizata.Rog o parere de specialitate daca se poate . Va multumesc