avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Activitate dumitrudan609

Activitate dumitrudan609

In 2016, când a fost cumpărat terenul, a fost complet intravilan. Între timp pământul a fost împărțit, și mai mult de jumătate din el a devenit extravilan. Poate fi contestată aceasta decizie? Unde as putea găsi sub ce incidenta a fost schimbată proprietatea pământului? Ideea este că această decizie ne împiedică sa vindem acest pământ. Nu am depus încă oferta de vânzare la primarie, maine vom merge sa facem acest lucru.
Buna ziua,

Incerc sa vand casa + pamant mostenit de la tatal meu. Dupa ultimul extras de informare de la OCPI terenul este mixt, atat intravilan cat si extravilan si ar intra sub incidenta legii nr. 175 din 14 august 2020, respectiv trebuie depusa oferta publica de vanzare la primarie si daca dupa 45 zile nu sunt doritori printre preemptori putem vinde noi direct oricui doreste.
Problema este ca deja avem promisiune de vanzare incheiata la notar cu cumparatorul inainte de a face intabularea casei si a terenului - in extrasul de informare scos inainte de receptia casei terenul era integral in intravilan - deci nu ar fi ridicat probleme.
Intrebarea mea este daca proprietatile situate in ambele categorii, atat intravilan cat si extravilan intra in incidenta acestei legi? Daca acesta este cazul, care este procedura de urmat si cum ne putem asigura ca vom putea finaliza vanzarea cu o persoana care nu este preemptor.

Multumesc anticipat