avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana_7

Activitate Ioana_7

Bună seara,

Când am împlinit vârsta de 18 ani în 2011, tatăl meu a trecut mașina sa pe numele meu prin intermediul unei facturi pe firmă. A continuat să se folosească de ea până-n 2015, când am aflat cu stupoare că a amanetat-o, la negru. Mașina a fost mai departe cumpărată de către un individ (pe care nu-l cunosc) de la acel “amanet” și a fost utilizată de atunci și până-n prezent, fără ca acesta să plătească vreun impozit al automobilului, ori vreo amendă aferentă.
Din 2015 și până-n prezent s-a strâns o datorie considerabilă la Direcția generală de impozite și taxe pe numele meu, eu nefolosindu-mă niciun moment de acest automobil și neavând nici măcar permis de conducere.
În prezent mașina este-n continuare utilizată de același individ, iar datoria mea crește de la o lună la alta.
Eu n-am avut și nu am nici acum vreun act la mână în ceea ce privește acest automobil.
Greșeala mea a fost să am încredere în tatăl meu și să aștept atâția ani ca el să facă vreun demers în direcția remedierii acestei situații, tot de el creată. Dar nu mai am ce să aștept din partea sa și doresc să știu cum aș putea rezolva această problemă în mod legal.

Vă mulțumesc anticipat!