Buna ziua.
Am si eu o intrebare.Tatal meu impreuna cu fratele lui au mostenit niste parcele de pamant de la bunicul care au fost impartite intre cei doi frati fiecaruia i sa emis un titlu de proprietate pe parcelele cuvenite.Tatal meu de buna credinta la lasat pe fratele lui sa se foloseasca de terenul trecut pe titlul lui intelegerea verbala a fost sa plateasca unchiul impozitul la primarie .La moartea unchiului copii lui au facut succesiune pe terenurile mostenite de la tatal lor partea de pe titlul unchiului.
Fiind verii mei si nepotii lui tata intelegerea verbala a ramas sa lucre in continuare terenul .Tatal meu sa gindit sa treaca partea de teren de pe titlul lui pe mine copilul lui ca mostenitor.Insa surpriza a fost mare cind la primarie tatal meu nu mai figureaza in registrul agricol cu nimic , toate parcelele trecute pe titlul lui de proprietete sunt trecute pe numele nepotui mai mare adica varul meu am inteles ca in urma unei declaratii pe proprie raspundere data de el.Cand a fost intrebat ce sa intamplat el a sarit nervos ca tatal meu nu mai are drept la pamint desi are titlul de proprietate pe parcelele respective pe numele lui ca el a lucrat pamantul de ani buni si ca are dreptul la uzucapiune.Va rog care poate fi rezolvarea , ce se poate face pentru intabularea terenului ce i se cuvine pe numele tatalui meu.