Da,poate dovedi cu ordinele de plată, vineri seara am găsit în cutia poștală copia hotărârii civile trimisa de Tribunalul București, mai trebuie sa merg sa îmi pună stampila ca este definitivă, apoi urmez demersurile necesare pentru a trece imobilul moștenit pe numele meu....declarația la notar era în interesul paratei, dacă acolo scria ca eu nu mai am nici o pretenție prezenta sau viitoare la nici un bun succesoral care rezulta din moștenire, atunci eu nu mai puteam sa verific la bănci conturile bancare ale tatălui meu în care mai pot exista bani iar de acești bani știe doar pârâta, unde și câți sunt, ori cu declarația respectivă mergea la bancă și lua toți banii....acum nu poate sa ia decat 1/4 ,suma care i se cuvine conform cotelor succesorale
Radu Palu a scris:
gi-jane2 a scris:
Asa cum nu ati așteptat hotatarea pana sa primit-o sultaa, mergetia orice notar și dati declaratie ca ati primit, are nevoie pt a nu avea sarcina în carte funciara.
Sunteți obligat sa o dati,
Din faptul ca parata a platit sulta inainte de a fi obligata s-o faca, nu decurge in nici un fel ca are dreptul la declaratie inainte de a fi publicata hotararea judecatoreasca.
Declaratia este interesul paratei. Daca afirmati ca este o obligatie sa se dea aceea declaratie, puteti sa mentionati legea care obliga pe cineva sa actioneze in conformitate cu interesele altcuiva? Dovada exonerarii de obligatii nu cade in sarcina celui catre care s-au platit obligatiile. Este grija celui obligat la plata daunelor sa dovedeasca aceasta plata. In fapt prin detinerea dovezii ca a transferat banii, parata are toate actele necesare dovedirii ca s-a exonerat de plata obligatiilor. Ca ea are acum nevoie de dovezi care sa-i foloseasca intresului ei (de ex. de a nu avea sarcina in cartea funciara) il ating pe OP la fel de mult precum ca s-a rasturnat un sac de orez in China.
Nu ii datoreaza paratei absolut nimic, ar fi si mai frumos ca interesul cuiva sa ne oblige la a-i satisface acest interes. Dar cum scriam, daca e alfel, mentionati articolul de lege.