avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1350 soluții astăzi
Forum Activitate Daniel1919h

Activitate Daniel1919h

In primul rand, va multumesc de ajutor si as mai avea o mica dilema.
Firma care distribuie muzica pe platformele mentionate mai sus se numeste Distrokid, o firma din Sua, iar din ce am vazut la ei pe site in momentul in care vreau sa scot banii, mi se impoziteaza de la fiscul Statelor Unite 10% din venit, de asemenea trebuie sa completez o declaratie de tip w8 Ben (sper c am scris corect)
Din ce am auzit exista o conventie intre Sua si Romania pentru evitarea impozitarii duble
Intrebarea mea este: Daca din castiguri mi se opreste direct la retragere n cont 10% (precizez ca acei 10% nu reprezinta comsionul platformei DistroKid, ci este o taxa ceruta de o entitate numita Tipalti, daca retin bine), este necesar sa mai platesc taxe si n Romania? Iar daca nu, cum trebuie sa procedez? sa fac o declaratie in care sa precizez ca am fost impozitat deja in Sua?
Va multumesc pentru timpul dumneavoastra acordat!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu trebuie SRL.
Mergeti sa va informați la administrația financiara.
Este vorba de plata unor impozite.

Buna ziua, am si eu o intrebare, daca fac bani din muzica, artist fiind, mai exact din streamingul de pe platforme de muzica precum, Spotify, Apple Music, etc.
Daca ajung sa fac sume mari de bani, peste 1000, 2000, 3000 de dolari, trebuie sa-mi deschid SRL, precum ca as avea casa de discuri, sau pot sa scot profitul si sa declar din el 10% rămânând in continuare persoana fizica?
Rog pe cineva care este cat de cat in domeniu si are cunoștințe din zona asta sa ma lamureasca
Multumesc mult anticipat!
Daca muzica mea de pe Spotify genereaza venituri de peste 2000 3000 de euro, am nevoie de societate comerciala sau pot retrage bani si fara, bineinteles in mod legal?
Buna ziua, se poate face un avort medicamentos unei minore de 17 ani, fara acordul părinților?