avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate Ak27

Activitate Ak27

Bună ziua, am o întrebare mai neobișnuită. Dacă un cetățean civil lovește sau agresează o persoana care lucrează în Mapn (în timpul lui liber) e diferit față de agresiunea între două persoane civile?
Mulțumesc,
Bună ziua, am o întrebare:
Un pic de context.
Am depus o sesizare în Mai și aparent a fost clasata ca și dosar penal..Astăzi mi s-a comunicat de către polițistul care se ocupă de caz ca pe data de 27.09 să mă prezint pentru audieri, menționez ca apar drept parte vătămată. Mi s-a părut ca polițiștii nu prea știu ce fac și ca ar putea tine cu persoana căruia i-am făcut plângere. Întrebarea mea este, pot să vin cu un avocat la audierea de la poliție ? E prima dată când am problema asta, nu am găsit nimic pe Google și nu știu dacă are sens să îmi iau un avocat.

Mulțumesc,
Bună ziua,

Astăzi am fost să discut la o secție de poliție de o sesizare pe care am depus-o acum câteva săptămâni. Domnul polițist la care a fost data mi-a spus ca sesizarea e trimisă la parchet și ca acolo v-a primi un număr de înregistrare urmând ca după aceea să se facă audieri legat de caz.
În mod normal așa se procedează ?
Întreb pentru ca e prima oară când depun o sesizare la poliție și nu știu dacă e normal.

Mulțumesc,
Bună ziua,
Vin cu o întrebare mai neobișnuită, am un prieten care este în rezervă( angajat MAPN) acesta a avut o altercație cu un domn mai în vârstă care l-a lovit, întrebarea mea este, având în vedere ca el este angajat Mapn, se ocupă poliția militară și poliția normală ?
Știu ca e o întrebare mai anormală dar chiar aș vrea să aflu dacă știe cineva mai multe despre asta!
Mulțumesc,
Vă mulțumesc foarte mult pentru tot. O zi cat mai bună!
Bună ziua,
Sâmbătă cam pe la ora 23:40, unul din vecinii mei avea muzica destul de tare, am mers la el, l-am rugat să dea muzica mai încet fără să am un ton amenințător, respectivul domn fiind în stare de ebrietate a simțit nevoia să mă înjure și eventual să încerce să mă atace cu o bucată de lemn dar soția repectivului l-a oprit, eu am înregistrarea audio cum mă înjură, am sunat la 112, poliția a venit după o oră și la rugat să înceteze dându-i doar un avertisment. Apoi cam pe la ora 1:30 a oprit muzica, ideea e ca nu s-a calmat și a început să îmi lovească în gard cu obiecte contondente, gardul meu fiind din tablă e destul de îndoit în timp ce îmi adresa cuvinte jignitoare mie și familiei mele. Am sunat din nou la poliție care a venit și au spus ca o să i dea amendă maximă pentru deranjarea liniștii publice dar nu i a dat-o pe loc motivând ca nu era în stare să semneze și ca o va primii în 90 de zile. Întrebarea mea este ce pot să fac mai departe, nu știu dacă va primii amendă și există posibilitatea ca el să facă același lucru în continuare. Nu vreau să se ajungă la violență, am un temei legal să pot face ceva? Menționez ca am înregistrările în care domnul la 2-3 dimineața lovește în gard cu pietre, pumni, picioare și pe lângă asta ne-a adresat mie și familiei mele injurii. Menționez ca gândindu mă la ce va urma și ca voi urma o cale legală nu l-am înjurat sau lovit pe domnul respectiv.
Bună ziua,
Am o verișoară care s-a mutat în apartamentul meu din Azuga pentru ca vrea să își dea copilul la școală în zona respectivă. Ea nu are mutația făcută pe zona mea și acum m-a rugat dacă o pot lăsa să stea în apartamentul meu din Azuga. Întrebarea mea este, ea vrea să își facă mutația pe Azuga ca să își poată da copilul la școală, cum se procedează? Trebuie să declar și la ANAF, ea nu îmi dă bani dar insistă să îmi plătească macar 100 de euro din bun simț, deși eu i am spus ca nu e necesar. Cum funcționează mai exact ?
Pot să fac un contract de mana cu ea ca să nu mai trebuiască să vin în țară?
Menționez ca nu sunt în România.
Mulțumesc mult,
Bună seara, am achiziționat recent un pistol cu bile de cauciuc, paintball, de 11 jouli pentru a îmi proteja proprietatea.Întrebarea mea este, din câte știu îl pot folosi în cazul în care cineva încearcă să intre peste mine, în casă dar nu știu exact dacă îl pot folosi în propria curte, în cazul în care cineva intră să zicem peste mine, fără acordul meu, în curte, pe proprietatea mea cu scopul de am îmi face rău. Am tot căutat dar nu găsesc nimic despre asta. Mulțumesc anticipat.
Bună ziua,
Am o întrebare, nu știu dacă aici pot găsi rezoluția dar lângă gardul meu,pe partea dreaptă, la o distanță de 50 de cm aproximativ, un vecin și-a pus tabloul electric. El susține ca așa a fost făcut planul și respectivul contuar este pe domeniul public eu însă consider ca nu e normal sa fie atât de aproape de gardul meu. Menționez încă o data ca e pe spațiu public dar la o distanță mică de gardul meu. Ma poate ajuta cineva cu mai multe detalii sau sa îndrume de unde as putea sa aflu mai multe despre o situație ca asta.
Mulțumesc oricum,
Bună ziua,
Știe cineva ce se poate întâmpla unei firme dacă refuză să lase un rezervist voluntar să își facă stagiul de pregătire militară ?