avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Activitate domnisoara E

Activitate domnisoara E

Buna seara, rog ajutorul in solutionarea unei probleme care tine de o locuinta pentru care detin un precontract cu drept de locuire pana la rezolvarea corectiei (25 mai) intabulat pe scara gresita( greseala repetata in actul de intabulare cu scara gresita in urma cu 3 vanzari cand s-a cumparat de la stat de catre 3 proprietari) Proprietara a cerut corectare la institututia ANCPI ,iar consecinta cererii ei mi/a spus ca a adus stergerea din intabulare, locuinta trecand pe numele statului si i s-a spus sa corecteze ea greseala la fiecare notar asumandu-si costurile ca abia apoi sa ceara reintabularea pe numele ei la adresa corecta.

Doresc sa aduc la cunostinta ca mi-am vandut locuinta in acelasi timp cand dansa a acceptat prima data sa mergem cu programare la notar pentru contract vanzare- cumparare. Actele erau gresite si nu s-a facut vanzarea. Dupa incheierea termenului de eliberare legal (30zile) a locuintei pe care am vandut-o ,nerectificand greseala in acte in decurs de 1 luna, am concordat impreuna la un precontract. cu intrare in posesia locuintei cu obligatia de a plati facturile si am decis plata avansului de 6500 euro.. Dupa ce am stat o luna si am mutat mobila cu firma si mi-am asigurat minimul de confort,reparand si instaland ce e necesar cu instalatorul,fiind o lucuinta veche..se razgandeste si nu vrea sa mai vanda locuinta si incearca sa para de buna credinta spunand ca nu e vina ei ci a statului roman ca sa ma faca sa renunt la precontract dorind sa imi dea doar suma pe care i-am dat-o ca si avans si sa eliberez fara termen de mutare sau sa platesc chirie ca acum ea trebuie sa se judece cu statul roman,ca vinde mai scump sau inchiriaza sau inchide decat sa stau eu gratis aici pe banii de avans.Am fost si sunt in continuare pentru finalizarea vanzarii ,loiala cumparatorului care mi-a promis ca rezolva o situatie si mi s-a dat speranta ca nu ar fi o greseala care nu se poate rezolva la inceput. Daca mi se spunea de catre proprietar clar ca nu vrea sa faca vanzarea din timp, cumparam cu siguranta in alta parte si nu ma puneam in situatia aceasta de nesiguranta , stres si risc.
As dori sa iau avocat din oficiu pentru ca banii sincer ii am fix pentru locuinta ,imi puteti spune daca e posibil acest lucru? Daca nu ,trebuie sa platesc avocat si in castig de cauza sa il platesc cerand despagubiri?
Nu stiu cum e mai bine sa procedez si mai corect
Va rog sa ma ajutati si sa ma indrumati!
Va multumesc anticipat. Seara buna!