avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate nicolaect

Activitate nicolaect

Indemnizatie prevazuta de Legea nr. 189/2000

Buna ziua,
Parintii mei, decedati, au beneficiat de indemnizatia prevazuta de Legea nr. 189/2000.
Eu am dreptul la indemnizatie de la ambi parinti sau numai de la unul dintre ei?
Multumesc anticipat.
Prin Procura Speciala (semnata de Notar) defunctul ma imputerniceste sa vand terenul in numele lui dar nu s-a mentionat suma platita in schimbul acestei procuri / valorii terenului. Exista mentiunea: ["In acest sens, mandatarul meu va face dovada proprietatii, va solicita toate actele necesare, de la toate organele competente pentru perfectarea actului de vanzare-cumparare, va fixa si incasa pretul reprezentandu-ma in mod valabil in fata organelor de stat, administratiei de stat, precum si in fata notarului public, va semna in numele meu si pentru mine oriunde trebuinta o va cere, pentru indeplinirea prezentului mandat, semnatura sa fiindu-mi opozabila".]
Suma primita este mentionata cu toate datele personale de catre defuct pe o hartie separata semnata de el.
Terenul s-a vandut coform cu pretul pietei (2007) la solicitarea propietarului/defunct. Eu am platit toate taxele din 2007 pana 2021. Dar acum un (din 4) mostenitor nu este de acord si vrea terenul. Exista vreo cale de atac?
Persoana care a imputernicit nu mai este in viata. Ce se mai poate face in situatia asta?
buna ziua,
transfer drept de propritate: teren extravilan
am o 'procura speciala' semnata de catre vinzator si autentificata de notar in 2007. in procura este notat: "prezentul mandat este cu titlu gratuit, netransmisibil si irevocabil". Dupa Codul vechi (in 2007) fiind irevocabil ar trebui sa fie valabil si acum 2021. Rog confirmati.
cu respect /nct