avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Activitate Adina Borta

Activitate Adina Borta

Multumesc mult!

gi-jane2 a scris:

ok, atunci e mai usor.
SE actioneaza in instanta pt a contesta recunosterea paternitatii pe motiv ca nu corespunde adevarului, Orice persoana interesata poate contesta.
Daca initiaza copilul actiunea, tatal depune intampinare prin care e de acord cu actiunea si depune si dovada ca nu e tatal.
Daca depune tatal actiunea, copilul sa fi e de acord cu actiunea prin intampinare.
actiunea se depune la judecatoria de pe raza domiciliului paratului, se intemeiaza pe art 58 vechiul cod al familiei. taxa de timbru, 20 de lei.


[ link extern ]



Mama si cel care s-a crezut ca este tatal nu au fost niciodata casatoriti.

Buna ziua,
Doresc sa stiu care ar fi procedura de stergere a numelui tatalui din certificatul de nastere pentru urmatoarea situatie. Detinatorul certificatului de nastere, copilul, are 37 de ani. In urma cu un an, copilul si tatal cu numele din certificatul de nastere au facut un test de paternitate care a revelat ca tatal inscris in certificatul de nastere nu este de fapt tatal copilului. Nu se stie momentan cine este adevaratul tata dar cel care este momentan in certificatul de nastere doreste ca numele sa nu ii mai figureze in certificat in baza a ceea ce a dovedit testul facut. Se mai poate modifica certificatul de nastere? Si daca da, care este procedura? Copilul, mama si cel care a fost trecut cu numele ca si tata sunt toti de acord cu eventuala modificare a certificatului de nastere.
Multumesc anticipat.