avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandrurr

Activitate Alexandrurr

tiss25 a scris:

Am sa incerc si eu o parere/raspuns pe baza informatiilor pe care le am...
- suma "in minus" de pe bon poate fi considerata mare raportata la valoarea totala. Undeva la 40% nu? adica deja "miroase" bine a intentie de a sustrage... totusi nu sunteti prima oara intr-un hipermarket ca sa nu stiti cum functioneaza scanarea produselor la case. Daca mergeti la Self Scan - atunci se presupune ca stiti cum functioneaza, nu?
- suma in valoare efectiva este marisoara pentru a intra cazul la NUP, dar e posibil sa se ajunga la NUP, totul depinde de propunerea facuta de politistul care trimite propunerea catre procuror si defapt de procuror defapt. Cum a ramas cu politistul? ce parerea / sfaturi etc... v-a dat? Posibil sa mai fiti chemat inca o data la sectie? nu sunt sigur...
- impacarea cu hipermarket-ul sau nu, nu prea ajuta pentru ca fapta este facuta deja - sper sa nu gresesc aici
- daca nu se ajunge la NUP, nu stiu mai departe cum decurge, dar oricum nu ajungeti la inchisoare, cel mult ramaneti cu dosar penal....
- agitatia dvs. actuala nu va ajuta, doar va distruge psihic... iesiti in natura, relaxati-va

Da asa este suma procentual este mare,fiind vorba si de mai multe articole,adica poate era mai usor daca era un bun de 99 si unu de 34,banuiesc si eu aceelasi lucru,ca interpretarea este larga,politisul care m-a dus la sectie mi-a zis sa nu imi fac probleme,dar nu era la penal,da mi-a zis clar ca o sa mai fiu chemat la sectie pentru o discutie cu un ofiter de la penal,da dar impacarea stinge orice investigatie asta cel putin in cazul medierii,
Credeti-ma ca stiu ca nu ma ajuta ca nu pot sa rezolv,dar psihic sunt la pamant iau calmante,nu ma pot duce in natura lucrez destul de mult zilnic si nu am timp,iar in cirvumstantele in care dorm 2-3 ore pe noapte de la incident s mai iau si calmante,ma simt slabit de absolut orice putere fizica si mentala.
Am inteles,va multumesc,cu Dumnezeu inainte...

mykl a scris:

Da, daca nu va impacati nici pe instanta , dvs platiti cheltuielile de judecata

Alexandrurr a scris:

mykl a scris:

cheltuielile de judecata sunt suportate numai de inculpat , numai in cazul impacarii partilor atunci se impart egal cheltuielile

Adica in cazul in care Doamne fereste sper din tot sufletul sa nu fie asa,dar daca ajung in instanta,indiferent daca sunt sau nu gasit vinovat platesc cheltuielile de judecata?

Si in cazul cel mai favorabil daca iau N.U.P. Sau clasare tot este de plata?Nu ca ar mai conta macar sa fie asa intreb pentru cunostiinta mea.
Va multumesc enorm de ajutor sper sa o rezolv amiabil sau daca nu se poate macar nu ajung in instanta

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca va impacati cu persoana vatamata in cursul urmaririi penale, se dispune clasarea, daca va impacati in cursul judecatii, incetarea procesului penal.

Ca multumesc enorm dupa ce am stufiat mai atent,am inteles despre ce e virba cat si care sunt partile si cum,am inteles ca singura rezolutie amiabila este medierea sau impacarea,in conditia in care partile doresc,in cazul meu fii d virba de hipermarket.
Am inteles si ca da nu reusesc medierea/impacarea(stiu ca sunt distincte,dar finalitatea e aceeasi) ceea ce se poate intampla sunt;
1.U.P(judecata care poate avea mai multe rezolutii:condamnare cu executare,vu suspendare sau sub control judiciar)
2.N.U.P
3.Clasare
4.Amenda penala(desi aici nu stiu exista sigur daca e data de procuror sau judecator)
Ca multumesc enorm pentru toate sfatutile date sper sa pot solutiona favorabil situatia(pentru mine ma refer)
Si da aveti dreptate indiferente de circumstante fapta exista si sunt vinovat,trebuie sa accept consecintele.
O singura nelamurire am in tot acest haos,daca suma era sub 100ron nu se mai poate sesiza politia?sau care e acest fapt pe care l-am vazut pe net(nu e relevant in cazul meu)dar sunt curios,sper sa nu fie asa intrucat m-ar deprima si mai rau.

mykl a scris:

cheltuielile de judecata sunt suportate numai de inculpat , numai in cazul impacarii partilor atunci se impart egal cheltuielile

Adica in cazul in care Doamne fereste sper din tot sufletul sa nu fie asa,dar daca ajung in instanta,indiferent daca sunt sau nu gasit vinovat platesc cheltuielile de judecata?
Revin si cu mentiunea ca dupa ce am cautat mai intens am gasit si motivul pentru care in mare parte nu sunt acceptate medieriile sau impacarile,intrucat cheltuielele de judecata sunt suportate de ambele parti,cu exceptia cand este stipulat clar, ca una dintre parti suporta integral plata cheltuielilor de judecata(bine nu ca ar conta,la mine se subintelege ca sunt dispus sa le suport fara nici un impediment),nu am gasit cat sunt dar sper macar sa se accepte sa platesc despagubirile sa zicem de 2-3xsuma (prejudiciul)+suportarea integrala a cheltuielilor de judecata si desigur costul mediatorului,
Daca aveti vre-o informatie referitoare la aceste costuri va rog sa ma informati si pe mine,sper din tot sufletul sa gasesc un mediator care a mai avut speta si a fostul totul ok,ca sa pot apela,daca cunosteti pe cineva care a reusit o mediere sau impacare,daca vede vre-o persoana abilitata sa faca medierea sau impacare si are aceste instrumente(a mai avut de-a face cu lanturi de magazine care refuza initial,din prisma celor mentionate mai sus,respectiv costurile) va implor sa ma contactati.
Mi-ati salva viata sau cel putin sanatatea psihica.
Am inteles am sa incerc o impacare,considerati ca e mai bine cu prin intermediul unui avocat sau mediator?Considerati
cum ca managerul poate fii reprezentantul legal in cazul de mediere impacare?Mai exact poate semna in numele companiei?,in cazul in reusim sa ne intelegem.
Am sa incerc si asta o sa ma duc la hypermarket sa vorbesc cu managerul de acolo sa caut un mod de mediere sa platesc eu mediatorul(clar) si valorea prejudiciul de 2-3-n ori ca sa inchei circul,nu stiu sigur totusi daca managerul sau director sau ce este acolo,este abilitat sa pot face o impacare/mediere,daca este vorba de cineva de la sediul lor central va da-ti seama ca nu o sa vina si nici nu o sa vrea(am specificat si aici ca am vorbit ieri cu un mediator si mi-a spus clar "domnule eu va percep taxa demarez procedura dar sincer va spun de cele mai multe ori laturile mari de magazine nu vin la mediere"),decat poate sa am noroc.da acele case nu sunt deschid daca nu ai bon cu un cod qr pe el,din pacate dupa cum a specificat la inceputul postari bunurile o parte au fost ,o parte nu au fost scanate(pe bon desi le-am trecut prin fata).Desigur vina este a mea oricum ar fii intrucat eu nu m-am asigurat ca toate produsele sunt pe bon,dar stiti si dvs. cum este in pragul sarbatorile in locurile alea si daca stai sa iei 30-40-50 de articole la mana,cei din spate incep cu discutiile etc.O sa mai astept am sa vorbesc si cu un avocat,o sa incerc dupa sarbatori sa iau legatura si cu managerul sa vad daca exista vre-o posibilitate de impacare,poate poate.
Cat despre faptul ca imi poate distruge viata credeti-ma ca asa este,conform codului muncii poti fii dat afara daca ai cazier.
Sotia deja mi-a zis ca am facut-o de ras eu stiu la ce ma pot astepta....
Va spun sincer nu ma cunoasteti, nu va cunosc,dar eu sunt singur(mama a decedat acum 2 ani,tatal cand eram in liceu,nu am fratii nu am surori,iar in Bucuresti am o verisoara cu care vb la 10000 de ani care e de gradul k) , in rest doar prietenii.
Credeti-ma pentru mine este o situatie destul de grava,da stiu este probabil patetic si lumea va rade,dar acesta este cruntul adevar...Nu incerc sa par un caz social,muncesc(am un loc stabil) am facut o facultate,castig decent,iubita(sotia munceste si ea),nu suntem intr-o situatie financiara roz dar nici sa fur eugenii si cascaval.
Ceea ce incerc sa spun este ca nu sunt bogat dar nici muritor de foame iar acest incident efectiv imi poate da tot rostul peste cap si acest lucru ma aduce in pragul disperari.Iar faptul ca ajung la mana unui om care nu ma cunoaste si ma vede ca pe un infractor si car epoate decide favorabil pentru mine sau nu,este si mai agitant...Consider ca nu merit(dar presupun ca oricare om in aceasta situatie ar zice lafel).
Am inteles,eu dupa cum am mai zis,sunt terfiat de ce se poate intampla,oricum ....Am inteles raman doar cele mai sus mentionate
1.Judecata(care se poate solda cu condamnare,suspendare si sau amenda penala)
2.NUP
3.IUP
4.Impacarea (tinand cont ca este conform noului art.228,deoarece fapta mea fie ea si involuntara aici se incdreaza,art.229 este furt calificat si prsupunea cu totul altceva)
Va multumesc din suflet pentru tot timpul acordat si pentru bunele intentii,chiar sper sa o rezolv cat mai repede si in beneficiul meu...ca si o gluma nici ca ma mai apropi de casele acele self,merg frumos la casa unde stai la coada si aia e,mai bine 5 minute mai tarziu si curat decat 5min mai devreme si cu probleme 1000.
Daca apelez la un mediator se poate ca seful magazinului,managerul sa imi puna stamplia da vrea si sa se considere impacare conform art.70 din legea medierii?
Sincer va spun sunt efectiv ingrozit,nu am mancat nimic,ma simt rau,nu stiu daca pot face fata la acest stres pe langa cele pe care le am deja,azi deja mi-a fost foarte rau,cu sotia m-am certat,ce pot spune este ca un gest idiot mi-a distrus sarbatorile si poate chiar viata...Pot urgenta in vreun fel procedura nu stiu efectiv ce sa fac,ma simt sufocat