avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate Nicoleta70

Activitate Nicoleta70

"astfel incat notarul public unde s-a incheiat actul nu avea obligatia de a va cita si pe dvs."

Atunci cum se explica transformarea cotei din 3/8 conform Certificatului de mostenitor detinut in 1984 ,24/64 inscris in cartea funciara fara stirea mea.
Bun , care este cota parte care ramane valabila din mostenire cand eu am certificat de mostenitor din 1984 de 3/8 ? Cum pot sa cunosc continutul acelui contract de vanzare cumparare pe care sora mea nu doreste sa il arate. Mersi pt raspuns si promptitudine.
Va rog daca sa se poate sa imi explice cineva cum pot iesi din indiviziune in urmatoarea situatie :
la decesul tatalui meu 1984 au venit la mostenire mama mea ,sora mea si eu , dupa dezbaterea succesorala s-au stabilit urmatoarele cote-parti din mostenire : 2/8 mama ,3/8 sora mea , 3/8 eu, precizez ca bunul mostenit a fost bun propriu al tatalui meu (casa si terenul aferent) ,in 1987 sora mea face un act de vanzare cumparare cu mama in ascuns (fara stirea mea) inregistrat la un notar care nu mi-a trimis citatie si mie. In 2002 la decesul mamei mele sora mea nu deschide succesiunea si inscrie in cartea funciara noua situatie ,mie fiindu-mi inscrisa cota de 24/64 parti, aparand in extrasul CF si cei 2 copii ai surori mele cu cote parti. Intrebare: Cum pot iesi din indiviziune cu cele 3/8 optimi legal mostenite dupa tatal meu ,facand precizarea ca eu nu am consimtit ,nu am participat si nu am cunoscut intreaga procedura de contrafacere a actelor de proprietate prin aceasta modalitate. Va rog sa imi spuneti ce cota parte si la ce masa succesorala se va aplica in cazul meu si unde trebuie sa ma adresez pt. a clarifica situatia : notar sau judecatorie ? ( si eventual de ce acte am nevoie )

Mersi anticipat.