avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate Dragos935

Activitate Dragos935


Multumesc pentru raspunsul complet si argumentat.


„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat a scris:

Bună seara.

Atât cererea de reexaminare a modului de stabilire a taxei judiciare de timbru, cât și cererea de acordare a facilităților la plata taxei de timbru, suspendă plata taxei de timbru.
Dacă cererea de reexaminare a modului de stabilire a taxei judiciare de timbru este respinsă, soluția este definitivă, în sensul că acea taxă va trebui a fi achitată. Aceasta, însă, trebuie comunicată, motiv pentru care s-ar dispune amânarea cauzei, pe fond, dacă s-a stabilit termen.
Dacă, însă, a fost formulată și cerere de acordare a facilităților la plata taxei de timbru, aceasta se va soluționa de către instanța care judecă și fondul cauzei, sens în care, din nou, va trebui să se amâne cauza, până la soluționarea acestei solicitări. Soluția pronunțată asupra cererii de acordare a facilităților la plata taxei de timbru poate fi atacată cu cerere de reexaminare, sens în care s-ar impune, din nou, amânarea cauzei.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius

Cererea de acordare a ajutorului public judiciar/ cererea de reexaminare suspenda termenul de 10 zile in care trebuie platita taxa judiciara de timbru de catre recurent?

Daca Instanta de judecata a stabilit termen de judecata iar incheierea pronuntata de Completul investit cu judecarea Cererii de reexaminare nu a fost inca comunicata (dar pronuntata), este motiv de amanare?

Multumesc,
Dragos