avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Activitate corina10

Activitate corina10

Răspuns la discuția POT SA IMI RECUPEREZ AVANSUL ?
adavid a scris:

@ Solid: interesant punct de vedere -si pertinent (ma intreb cum am putea face un antecontract totusi pt a fi aparati in cazul in care banca nu da imprumutul); doar ca nu ai dat raspuns la intreabarea pusa: da, poti cere banii inapoi

cum s-ar face acel antecontract? simplu, se face antecontractul normal cu clauzele de rigoare in cazul in care vanzatorul
renunta sa mai vanda plateste dublul avansul iar cumparatorul in cazul in care se razgandeste pierde avansul si in cazul in care intervine banca atunci se v-a pune acea clauza in care'' banca nu acorda creditul din motive obiective avansul se v-a restitui ''ptr ca nici una dintre parti nu poarta nici o vina .Astept raspunsul dumneavoastra la aceasta varianta de antecontract=D>
Răspuns la discuția POT SA IMI RECUPEREZ AVANSUL ?
Pentru persoana care sustine ca nu-si mai poate recupera avansul este foarte simplu.Avansul se poate recupera cu siguranta si anume acel antecontract cine l-a redactat l-a redactat total aiurea si cu toate astea acesta se intabuleaza in cartea funciara a imobilului si atunci vanzatorul nu poate face nici o miscare fara promitentul cumparator,iar daca acesta nu doreste sa mai vanda apartamentul si nici sa restituie banii atunci i se pune in vedere pe cale amiabila sa scoata ap la vanzare iar daca refuza, se merge in instanta dar sa nu depaseasca termenul de 3 ani caci astfel acel antecontract se prescrie. iar de acum incolo cine doreste sa faca antecontract cu cumparare de imobilil printr-un credit bancar trb mentionata clauza "in cazul in care banca nu acorda creditul din motive obiective banii vor fi restituiti", este cea mai buna si cea mai simpla clauza de recuperare a banilor.