avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Activitate Marialga

Activitate Marialga

Răspuns la discuția Clasare dosar abandon familie
Avocata spune ca in penal nu se mai poate niciodata daca s-a clasat dosarul. Doar in civil.... sa inteleg ca se poate si in penal iar?

Adrian ALBU a scris:

Mai puteți să formulați o plângere penală la 3 luni de la comunicarea soluției.

Despre Austria este vorba. Am aflat adresa, nu l-au gasit acolo, cei cu care locuia au spus ca nu mai sta acolo, desi in sistem asa apărea. Si cam atat, acolo s-au oprit.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca nu îl localizați exact nu cred ca veți rezolva ceva.
Aflați adresa exacta din Australia și mergeti la avocat daca vreti o abordare juridica puternica și ca parchetul sa va ia în seama plângerea.
Asa se procedează.

Va multumesc! Din pacate nu am stiut ca trebuie pastrat plicul cu stampila si nu imi amintesc cu exactitate cand l-am primit, doar aproximativ, ceea cr nu ajuta, termenul probabil l-am pierdut deja. Il pot verifica undeva acest termen? Pe portalul judecatoriei cu nr de dosar nu am cum pt ca este de la procuror.

„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat a scris:

Bună seara.

Clasarea este nelegală. Formulați plângere împotriva Ordonanței de clasare și a Ordonanței de respingere pronunțată de Prim-Procuror. Atenție, însă, să formulați această plângere în termen de 20 zile de la momentul la care ați primit ultima Ordonanță acasă, altfel degeaba o mai formulați.
În sensul nelegalității soluției de clasare, este și Decizia nr. 2/2020 a Înaltei Curți de Casație și Justiție – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală, pe care să o indicați în cuprinsul plângerii.
Plângerea se depune la Judecătoria în a cărei circumscripție se află unitatea de Parchet care a pronunțat soluția de clasare.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius

Va mulțumesc! Nu stiu unde lucreaza la negru, undeva prin Austria, in mod normal ar fi trebuit sa faca dovada cum se intretine acolo, dar din Romania nu au cautat nimic in afara tarii. Daca astepr inca 3 luni si depun, pe ce perioada din urma se calculeaza sa plateasca indemnizatia? El nu a platit din 2014, in 2016 am depus plangere, in 2020 s-a clasat si asa am ajuns in 2021 cu rezultat zero.

gi-jane2 a scris:

chiar s neclasat nu va garanteaza ca se va plati pensie, unii prefera sa faca puscarie decat sa plateasca.
daca nu rezolvati cu contestatie, astptati sa mai treaca 3 luni si depuneti plangere din nou, plangere in care sa scrieti ca nu a platit cu rea credinta nici in ultimele 3 luni. De data asta, se va clasa ca mititelul nu munceste si neavand venituri, nu are de unde plati.
la executor, mergeti degeaba daca nu are bunuri si venituri.
Stiti unde lucreaza la negru ?

Buna seara, am depus plangere pt abandon de familie dupa 2 ani de la neplata pensiei de intretinere, plangere in care a fost specificat ca nu a platit niciodata. Dosarul a fost clasat pe motiv ca este tardiv, termenul fiind de 3 luni de cand am constatat savarsirea faptei. Am ajuns pana la procuror cu contestatia, dar aceeasi motivatie a avut, clasarea se accepta pe acest motiv. Sa continui sa contest decizia sau sa ma resemnez si sa merg la executor (desi nu are ce sa ii execute, el nu lucrează legal si nu are bunuri). Ce sa fac in continuare? Imi pot schimba declaratia din dosar facuta la politie? Sau pur si simplu dosarul se claseaza si el nu mai plateste niciodata indemnizatia? Multumesc