Multumesc pentru raspunsul prompt si la obiect. La taxa de drum este adevarat ca primesti direct PV de contraventie (popular amenda) . Dar eu am primit un document neclasificat , intocmit la 20 zile dupa presupusa comitere a contraventiei in care se solicita sa transmit datele soferului. De ce nu l-a oprit , sa-l legitimeze si sa-i intocmeasca PV? Deoarece este mai simplu sa se posteze la 200m de iesirea dintr-o localitate si sa stea la vanatoare , adica sa ia un stol de 5-10 soferi care cred ca drumul e liber, decat sa prinda un singur papagal pe care sa-l amendeze! Este o practica veche (vedeti postarile cu vechile camere ilegale) intr-o interpretare noua! Cum se poate contracara?
Buna ziua,
Este legal ca sa ti se solicite de catre Inspectoratul de Politie sa transmiti datele personale ale conducatorului auto (inclusiv CNP) conform art 39 OUG 195/2002 in loc sa fii oprit , legitimat in trafic si sa ti se intocmeasca PV de contraventie ? Cetateanul este obligat sa faca munca politistului? Parca moda scrisorilor trimise acasa la proprieratul masinii a disparut dupa desfiintarea camerelor radar fixe.
Va multumesc.