avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2034 soluții astăzi
Forum Activitate Diana Feder

Activitate Diana Feder

Cu siguranță!

nicunicolae10 a scris:

Sunteti foarte inversunata.Sunt curios daca o sa calce picior de procuror prin satul Vladeni ca sa cerceteze cazul dvs. Sa ne tineti la curent.

Nu este terenul nimănui.tori morții din cimitir sunt in aceași situație.ma întreb....oare are cineva dreptul să facă același lucru cu toți?oamenii respectivi și-a au câștigat dreptul de a fi înmormântați și de a- și pastra locul de veci.simplul fapt că s- a distrus crucea și gardul metalic prezintă o infracțiune.sunt morminte in tara de sute de ani...și nu le atinge nimeni.


Justiția va vedea cine este vinovat imediat ce procuratura va veni să exhumeze și să vadă dacă bunicul meu mai este acolo .dumneavoastră știți că DSV nu mai accepta exhumarea de cadavre( nici după 7 ani) decât cu prezenta procuraturii?
Vorbiți in necunostinta de cauza! În sat nu exista administrație a cimitirului.unde să plătesc taxa? Și la cimitir se mergea în fiecare an de paste.de ce vă băgați în discuție daca nu va pricepeți? .

Și poate nu ați înțeles.. mormântul avea grilaj metalic și cruce metalica.am găsit crucea aruncata!!! Daca era părintele dumitale nu mai vo rbeai de taxe.daca erau taxe le plăteam așa cum plătesc pentru mormântul tatălui și al bunicii.

In satul Vlădeni nu se concesionează locurile de veci și nu se plătesc taxe .nimeni nu plătește nimic.oamenii care au trăit acolo au dreptul la loc de veci pentru că în timpul vieții au contribuit financiar la biserica.


Buna seara! Suntem și noi în situația dumneavoastră.eu merg la procuratura sa depun plângere pt profanare de morminte.va sfătuiesc să faceți la fel.
Între timp am aflat și alte detalii.la primăria din sate(așa cum afirmă dumnealor) nu exista concesiune sau parcele și nici nu se solicita aprobări pentru lucrări de suprafață sau cavouri așa ca la orașe.in concluzie...nu știu ce să fac.vina se aruncă de la preot la primar și la familie a decedatului care a fost înhumat în locul bunicului meu.tin să precizez că bătrânul a fost veteran de război deținut 7 ani in Siberia.nimeni nu spune nimic( autorități) dar tot satul este contrariat.eu merg luni la procuratura sa depun plângere pentru profanare de morminte .
Buna ziua! In luna mai 2021 am mers la mormântul bunicului meu din sat Vlădeni judetul Iași și spre surprinderea mea,am găsit în monument funerar al unei persoane pe care nu o cunosc în locul unde era mormântul bunicului.precizez că bunicul este decedat de 25 de ani și mormântul era marcat cu gard metalic și cruce metalica.crucea era aruncata langa gardul cimitirului.am discutat cu preotul satului ,acesta spunandu- mi că nu știe nimic și că cimitirul este in administrarea primăriei.dupa discuția cu primarul acesta mi- a spus că este adevărat dar dumnealor nu au nici o evidență a persoanelor înmormântate in cimitir și că totul se face la mica intelegere între familii.precizez faptul că nu am fost anunțați și nu s- a cerut părerea familiei.as dori un sfat ...care sunt demersurile legale? Mulțumesc!