avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate Chery888

Activitate Chery888

Discuție testament
Buna! Poate reușește cineva sa ma lămurească și pe mine.

Din spusele ei Mama mea ar fi făcut un testament în urma cu câteva luni lăsând un apartament copilului meu,adică nepotului ei,iar mie o garsoniera ,ceea ce nu îmi convine e ca fiul meu deși major la vârsta de 19 ani nu are înțelepciunea, și capacitatea necesara a unui adult încât sa păstreze acel apartament avertizându-ma ca îl va vinde dorind sa-si deschidă o afacere. Consider ca la cei 19 ani imaturitatea, lipsa experientei în viata ,și o judecata superficială își spune cuvântul.

Precizez faptul ca niciodată nu am avut o relație foarte apropiata cu mama mea,deși sunt unica fiica ,dar se va subînțelege de ce, în cele ce urmează.

Mama a fost internata de nenumărate ori la spitalul de psihiatrie chiar înainte de a ma naste eu,iar după nașterea mea la fel având diverse diagnostice ca de exemplu: Dezvoltare paranoica pe fondul unei structuri dizarmonice a personalității. Sindrom nevrotic depresiv cenestopat. Si cel mai grav fiind faptul ca în anul 1995 i s-a făcut un dosar unde se dovedește ca este bolnava psihic periculoasa încadrându-se în Decretul 313 din 1980

Întrebarea este ,cum pot sa anulez acest testament avand în vedere faptul ca am dovezi cu ieșirile din spital și cu toate diagnosticele puse negru pe alb în care se dovedește ca are tulburări de personalitate și e bolnava psihic.

Precizez ca Mama se afla în viata ,dar a fost recent depistata cu cancer în ultimul stagiu. Va rog din suflet sa îmi dați un răspuns.Nu vreau sa ajung sa ma judec cu propriul meu copil pentru deciziile și inepțiile mamei mele pe fondul problemelor psihice de care suferă de ani de zile, iar nefăcând un tratament si refuzând categoric ca ar suferi de o boala psihica acesta boala s-a agravat și comportamentul ei este deplorabil .

As vrea sa știu ce portiță exista și unde sa ma adresez sa pot face dovada ca acel testament legalizat la notar și înregistrat la RNNEL nu poate fi valabil aducând dovezile necesare ,iar în cazul în care acest testament nu este încă făcut as dori sa știu unde pot sa mă adresez și cui sa fac dovezile cu privire la bolile psihice de care suferă ca în viitor sa nu poată sa fie luata în considerare pentru redactarea unui testament legalizat?

Mulțumesc!