Recent am fost victima unui furt.
Doua persoane au intrat peste mine și familia mea în timp ce dormeam și mi-au sustras telefonul și 2 portofele, ca mai apoi sa efectueze tranzacții în valoare de 400 RON de la diferite magazine.
Am depus plângere la poliție iar după 2 zile am aflat ca aceeiasi infractori a căror victima am fost, au agresat un șofer de taxi, care a fugit de infractori pentru a nu fi atacat dar cei doi în cauza l-au prins apoi bătut și înjunghiat cu multiple plăgi (zona gâtului, fetei, spate, rinichi).
Conform codului penal, în cazul meu aceștia pot fi acuzați conform art228 și art 250 din codul penal, dar vreau sa știu care este pedeapsa maxima pentru cei doi deoarece eu și membrii familiei mele stam cu frica de a nu fi atacați sau șantajați de cunoștințe ale infractorilor din moment ce au putut recurge la acel act cu taximetristul, lucru întâmplat într-o zona publica și foarte populata a orașului.
Întrebarea mea este, ce pedeapsa pot primi infractorii sub prezumpția ca oricare din familia mea a fost expus riscului sa fie atacat și înjunghiat în caz ca ne trezeam din somn.