avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate Firro

Activitate Firro

Vă mulțumesc mult pentru răspuns. Mai exact, au fost mai multe locuințe afectate în acea perioadă, în vecinătate, începând cu data de 12.02.2021 (data in care primăria a sesizat situatia la Calamități și dezastre), dar locuința noastră a început să fie afectată abia începând cu data de 19.02.2021, noi fiind ultimii afectați (data pe care am pus-o în declarația pt despăgubire). Asigurare e doar una făcută, dar în ea sunt specificate atât casa cât și anexele, negru pe alb, că sunt asigurate. Acum, ei ne spun că ei iau în calcul data sesizării de către primarie, adică 12.02.2021 , și nu data in care au început să se deterioreze bunurile noastre. Daca pot sa va contactez in privat, va rog sa mă anunțați. Nu as publica documentele oficiale aici. Vă mulțumesc încă o dată și îmi cer scuze pentru stangacia in scris.
Buna ziua! Dețin un imobil pentru care am făcut asigurare obligatorie începând cu data de 11.02.2021, plătită integral până anul viitor. Este nou construit totul, casa are autorizație de construcție și toate actele, dar anexele deocamdată nu, dar plătesc impozit la primărie pentru ele. In urma unor alunecări de teren, in data de 19.02.2021, au apărut ceva daune la casa, iar anexele s-au deteriorat total. Asigurarea a refuzat ambele dosare, atât pentru casa, cât și pentru anexe și împrejmuire pentru următoarele motive:
1. primăria a făcut sesizare in data de 12.02.2021, și ei zic că nu ne încadrăm pentru PAID deoarece nu au trecut 6 zile de când am făcut asigurarea (dar sesizarea s-a făcut când încă era la început totul, la vreo 300 de m depărtare de noi, pe când la noi a ajuns totul abia in data de 19.02.2021)
2. Anexele nu au autorizație de construcție ( dar asigurarea pentru ele este deja plătită, nu ne-a cerut nici un document când am semnat contractul, decât buletinul și plătesc impozit pentru ele, deci au fost anunțate la primărie).
Se poate soluționa in vreun fel această problema? Mulțumesc!