Va supun atentie urmatoarea situatie intrucat, am discutat cu mai multi notari si avocati si nimeni nu ne poate lamuri.
In urma decesului parintilor mei, s-a facut succesiunea si s-a obtinut certificatul de mostenitor (eu si 2 nepoti: 1- major, 1 - minor). Pentru minor, s-a obtinut de catre mama acestuia dreptul de tutore, de la Autoritatea tutelara Sector 5.
Acum, vrem sa vindem apartamentul si, notarul nu vrea sa ne faca antecontractul deoarece sustine ca, este necesar sa avem si incuviintarea instantei ca mama minorului sa aiba dreptul de instrainare a cotei parti ce ii revine. Desi ne-a spus acest lucru, nu face niciun demers in sensul acesta. Mama copilului a fost la instanta si i-a spus ca trebuie deschis dosar ca instanta sa ne dea acea decizie, daaar ca sa deschida dosarul, notarul trebuie sa ii dea scris ce anume doreste sa fie mentionat in opinia respectiva.
Am vorbit si cu alti notari si cu avocati, cand aud de instanta toti fug si spun ca nu au cu ce sa ne ajute.
Ce putem face in aceasta situatie? Poate mama sa mearga in instanta si sa deschida dosar? Cum putem afla ce trebuie mentionat in cererea catre instanta ca sa avem si o solutionare a acestei situatii?
P. S. Vanzarea imobilului se va face prin credit ipotecar
Buna ziua, in 2019 mama mea a decedat iar in ianuarie a.c si tatal meu. Mama a avut un fiu din prima casatorie, care si el a decedat in 2017 (fratele are si o fiica). Acum, la succesiune aveti idee cum se impart bunurile? Este vorba de un apartament evaluat la 54.000 eur si ma interesa daca cineva imi poate spune, cat li se cuvine cumnatei si nepoatei mele. Multumesc anticipat!