avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Activitate MireaM

Activitate MireaM

Unitatea încadrează acum un zugrav ( nu
exista altă funcție de zugrav în unitate) se poate încadra pe același salariu cu cizmarul, sunt aceste două meserii considerate ca fiind similare?
Este vorba despre salarizarea unor persoane prin raportare la funcţii similare. Cizmarul similar cu zugravul, este corect?

Liliana Gradinaru a scris:

Depinde in ce context, exact.

Bună ziua, prin „funcţie similară în plată” se înţelege funcţie identică, cu aceeaşi vechime, grad/treaptă, categorie, condiţii de muncă etc din aceeași instituţie ? Se poate asimila funcția de muncitor III ( bucatar) cu muncitor III (zugrav), sau croitor, frizer, cizmar, tâmplar, electrician?
Buna ziua.În luna noiembrie 2018 am susținut un concurs de angajare într-o instituție bugetară pentru un post de muncitor calificat III, în urma căruia am fost angajată. Deoarece la momentul angajării nu exista o funcție similară în plată,(muncitor calificat III, gradatia IV ) contractul de munca sa intocmit conform legi 153/2017, contractul fiind pe perioada nedeterminată, semnat de jurist și de conducerea instituției. În luna martie 2019, am semnat o anexă la contractul de muncă privind trecerea de la gradatia IV la gradatia V. Acum, luna iunie 2021, am fost anunțat de cei de la personal că mi se va diminua salariul cu aproximativ 700 lei pe brut pentru ca datorită treceri în gradatia V, sa găsit funcție similară în plată, ba mai mult decât atât mi se vor opri și bani din urmă, martie 2019. Intrebare mea este: Este legal așa ceva? Similar în plată înseamnă doar gradatia de vechime sau și treapta/functie/vechime în specialitate/ condiții de muncă?