avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Activitate flavio_bc

Activitate flavio_bc

La Agentul constatator nu este scris gradul, adica sergent, loc. sau capitan, este simplu scris doar:
Ag. Nume Prenume.

Oare o fi gresit? sau asta e procedura corecta?

Va multumesc!
Deci credeti ca voi avea sanse deaorece agentul a gresit sa scrie datele vechi de CI romaneasca anulata de politia Bacau din august 2007 in loc de datele din pasaport sau CI italiana unde era trecuta si adresa mea de domicilui din Italia?

Pt a face contestatie trebuie sa ma prezint personal sau asi putea sa angajez un avocat sa ma reprezinte?

Proba mea video care demontreaza ca strada nu prezenta nici un pericol pt a efectua depasiri nu are rost sa mai prezint in instanta?

Va multumesc!
In data de 15/08/2008 ma intorceam de la Constanta spre Bacau.
Putin inainte de a lua autostrada spre Buc, pe langa satul Castelu jud. Constanta m-am angajat intr-o depasire vazand ca aveam o vizibilitate de mai mult de vreo 5-7 km.
Masina pe care o depaseam incetinea foarte des si avea o distanta foarte mare de masina inaintea ei asa ca am gasit momentul potrivit pt. a o depasi. Cand ma aflam in depasire, bineinteles ca nu s-a lasat prea usor sa-l depasesc, a accelerat si el dar l-am depasit oricum fara prea multe probleme.
Acum este BUBA, cand am reintrat pe banda mea, linia discontinua a devenit continua din cauza ca era o mica vale, dar cu vizibilitate de 100% din partea mea deoarece eram in sus si nici din fata nu venea nici un autoturism, dealtfel nu am pus nici un autoturism in pericol.
Cam la ceva distanta am vazut o masina alba din care iese un politist, mi-am dat seama ca se ia de mine si credeam ca i-mi cere dreptul cum auzisem dealtfel de la multi prieteni de-ai mei stabiliti in italia.

La cerere i-am prezentat actele si ma intrebat daca stiu pt ce am fost oprit.
I-am raspuns ca banuiesc dar nu sunt sigur.
El a raspuns ca am facut depasire pe linia continua.
Eu i-am raspuns ca am incheiat depasirea pe linia continua din cauza celuilalt autoturism care a accelerat cand a observat ca intentionez sa-l depasesc.
El mi-a raspuns sec ca i-mi v-a retine permisul 30 zile si sa astept in masina ca imi face procesul verbal.
M-am dus la masina lor, am incercat sa le explic in toate felurile ca oricum nu am pus in pericol ceilalti conducatori si dealtfel imediat ce am vazut linia continua si semnul de depasire interzisa am terminat depasirea.
Vreau sa precizez ca semnul de depasirea interzisa era situat imediat la inceputul liniei continua. Din cate imi aduc aminte in Italia semnul de depasire interzisa este pus la 200 m inaintea liniei continua, deci sa te si avertizeze din timp.
Oricum, nu este asta o problema dar parca stiam ca daca nu am pus in pericol ceilalti participanti ai traficului mi se da maxim un avertisment cu amenda dar nu retinerea permisului.
Ei mi-au spus ca nu-i intereseaza, au proba video ca ma aflam in depasire pe linia continua si pot sa fac contestatie daca vreau ca oricum voi pierde.
Atunci le-am raspuns ca imi voi lua si eu o proba video (aveam camera video cu mine) de cum este facuta strada unde s-au petrecut toate. Cand au vazut ca ma intorc si scot videocamera au si plecat imediat din parcarea unde se aflau la panda.

Deci mi-au dat amenda de 250 Ron sau plata in 48 ore de 100 Ron.
Am platit in cele 48 ore suma de 100 Ron dar am avut mari probleme cand am efectuat plata deoarece nu mai detin Carte Identitate Romanesc.
Sincer, nici nu credeam ca au dreptul sa-mi retina permisul italian pt o infractiune asa de mica dar intr-adevar am vazut ca la schimbarea decretului din 2007 era prevazut si retinerea permisului strain.

Problema e ca ei in procesul verbal m-au identificat cu permisul de conducere italian si au cerut datele prin telefon al seriei de buletin care in vara trecuta a fost anulat de politia bacau cu mentiunea ca nu mai am dreptul la buletin romanesc deaorece am domiciliul in italia.
Deltfel, anul acesta inainte de mica vacanta cu final nefericit mi-am reinoit pasaportul fara buletin romanesc, doar cel italian si certificatul de nastere romanesc.

Chiar daca ei au proba video ca am depasit pe linie continua si nici un judecator nu imi da dreptate chiar daca arat proba video aratand ca strada e trasata gresit de cei de la drumuri si poduri( pot sa aduc probe video din bacau unde trasarile sunt foarte gresite puse, in curbe linie
discontinua, dupa ce se termina curba linie continua , sunt niste catastrofe chiar si in alte judete) si ca strada in mod teoretic trebuia sa aiba linie discontinua din directia de circulatie a mea di dunga continua pt cei care veniau dinsens contrar deoarece nu aveau cum sa vada ce se afla in deal.

Ce spuneti, pot sa le contestez macar ca miau trecut seria de CI inextistenta si adresa total gresita. Vazand decretul care prevede retinerea permisului specifica ca trebuie sa fiu identificat cu Passaport sau buletin italian si nicidecum cu un buletin inexistent, care evidenta
populatiei stie de mine ca sunt domiciliat in italia din 2003 cu mentiunea pe passaport "Domiciliat in Italia" si nu in bacau?

Sau am sanse sa contestez ca nu pusesem in pericol ceilalti conducatori?

Va multumesc pentru sfat!