buna ziua,
am contactat un credit in anul 2005 si din sept 2006 nu am mai achitat ratele scadente, motivul fiind unul simplu si anume ca am ramas fara loc de munca- fara venituri.
am fost contactata de o firma de recuperari creante si cele 2 variante de stingere a acestei creante pe care mi le-au comunicat au fost fie achitarea integrala a datoriei- lucru imposibil, fie achitarea in transe lunare, dar fara a avea la baza vreun nou ctr, grafic de rambursare sau orice alt act, fie executarea silita a bunurilor proprietate personala. mentionez ca nu exista nici un bun pe numele meu si ca buletinul meu de identitate a fost emis in urma luarii in spatiu de catre o terta pers. acelasi lucru l-am comunicat si celui cu care am vb.
ceea ce mi-a spus el a fost ca indiferent ca locuiesc sau nu la acea adresa, indiferent ca exista sau nu vreun grad de rudenie intre mine si proprietarul imobilului se vor executa silit toate bunurile acestuia asupra carora nu exista acte care sa ateste calitatea sa de proprietar. nu stiu daca m-am facut inteleasa....dar astept cu nerabdare sa aflu daca conform legilor in vigoare o persoana poate fi privata de bunuri din casa doar ptr ca nu are acte de proprietate asupra lor si ptr ca a luat in spatiu o pers la un mom dat?
si as vrea sa mai aflu daca este normal ca stingerea unei creante sa se faca pur si simplu prin depunerea unor sume de bani negociate luna de luna cu o persoana, in speta reprezentantul firmei de recuperari, ca la piata fara a vea un document la mana, un grafic, .....