avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Activitate Giosu Costinel

Activitate Giosu Costinel

Trebuie sa mentionez ca detinem familii de albine si el este in cursul unui proiect de modernizare cu fonduri europene, care, fireste, nu decurge cum ar trebui. Familiile de albine se afla in cadrul curtii. Daca el are diverse obligatii in privinta asta, mai poate fi evacuat?

Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna ziua

Plecarea mamei din locuinta nu are niciun fel de legatura cu divortul si partajul locuintei.

Vă rog staruitor sa ma puneti la curent cu orice masuri legale as putea lua,

Se poate cere un ordin de protectie, prin care tatal tau ar fi evacuat din casa.

Ar trebui sa contactati un avocat.

In acest sens, mama are drepturi neatacabile asupra averii, indiferent daca pleacă ori nu? Ce poate face el spre a ne priva pe noi si cum am putea raspunde? In prezent, el are drepturi absolute asupra averii ? Si, in final, decat prin divort se poate concretiza o diferentiere ori este una "standard"? Imi cer scuze, nu ma exprim asa cum ar trebui, nu cunosc termenii aferenti.
Va intreb asupra "puterii" lui, fiindcă, din cate am citit, nu ne poate priva in mod propriu pe noi, "mostenitori rezervatari", dar poate face astfel incat sa nu mai fie nimic de mostenit.

gi-jane2 a scris:

Ii striga mamei ca dac-ar pleca, "o trece la abandon"

in realitate nu exista asa ceva, nu e cazul in speta data. Mama daca vrea sa se rupa de el, o poate face cu ajuorul copiilor mai mari.
Daca tata nu recunoaste ca are o problema cu alcoolul, nu il va ajuta dezlcoolizarea.


Tată alcoolic, cartofor, dependent de substanțe cu efect psiho-activ.
Bună ziua! Sunt un tânăr de 19 ani, urmează să susțin examenul de bacalaureat. Tatăl meu are 54 de ani, este impiegat de miscare, pe cale sa se pensioneze(în jur de 1 an si jumatate, cel mult 2 ani) si este depresiv, motiv pentru care este dependent de substante cu efect psiho-activ. De 5 ani de zile a devenit un alcoolic înrăit, făcându-mi mie, dar mai ales mamei mele, care sufera de afectiuni tiroidiene(prin urmare, extrem de emotivă si căreia stresul îi face mult rău) viața un adevărat coşmar si pare ca procesul ăsta degenerativ conteneşte să se opreasca de la sine. Stă plecat prin cârciumi zile la rând, se ia la cearta, zbiara, joacă cărți, zaruri, îi îndeamnă pe alții, fura de acasa, pierde. Umblă chiar cu haine rupte ori vine cu alte haine, fiindca le pierde pe ale lui la carti si le castiga pe celelalte. Fiindcă mama este casnică, ne strigă că depindem de el, ca n-avem unde merge si asa mai departe, supraestimandu-se la modul enorm...nu mai vorbesc de atitudine, absolut ruşinoasă si demnă de disprețul oricui. Locuim in mediul rural; lumea îl recunoaste ca fiind nebun si toti ne compatimesc.
Trebuie sa nu ii reprosam nimic, după el, iar dac-o facem, lucru inevitabil, ne consideră împotriva lui. Mie-mi strigă că mă dezmosteneste atunci cand ii sugerez ceva, in rest, "sunt sufletul lui". Am un frate si o sora, ambii mai mari, cu 10, respectiv 12 ani. Sora mea locuieste in apropiere, iar fratele meu lucreaza in Marea Britanie. Nu pot schimba nimic. Ii striga mamei ca dac-ar pleca, "o trece la abandon"
Este un duplicitar extraordinar si are o atitudine manipulativa.
Vă rog staruitor sa ma puneti la curent cu orice masuri legale as putea lua, nu eu..maicamea, fratii mei, dac-am putea sa-l internăm cumva nevoluntar, dar pe termen lung, protectie mamei, din punct de vedere legal, fiindcă eu intentionez sa plec, o sa am treabă si cu facultatea si-mi sta pe inima gandul c-o las singură ori ca-l lasam pe el singur si face cine stie ce tampenii, trecand pe numele altcuiva casa si asa mai departe.
Sunt multe de spus, evident, scene si episoade care ii justifica conditia si totala lipsa de simt etic provocata de problemele lui psihice, pana la urmă si urmarile care mai pot surveni, mai ales acum(cand urmează sa plec oricum, la facultate), cand situatia pare a atinge un moment de paroxism.
Tin sa mentionez ca nu vrea sa auda de niciun fel de tratament si devine susceptibil cand aude de acord personal in privinta dezalcoolizării, dar ma tem ca este singura solutie.
N-a fost violent, dar de un timp are apucături care, din nefericire, incep sa prindă contur, o dovada in plus a agravarii starii lui de sanatate.