Buna ziua, am si eu o problema in legatura cu o poprire.
Luna trecuta am fost anuntat ca din cauza unei datorii neplatite o sa fiu dat in judecata, ceea ce s-a si intamplat.Ma rog, intr-un final mi s-a facut porprire pe salariu. Salariul meu este impartit in 2 (avans fix, care este pe data de 25 si licihdare, care difera, pe data de 10), In aceasta luna, pe data de 10, mi-a intrat licihidarea unde mi s-a oprit 1/3 din salariul total, poprirea facandu-se direct de catre angajator.Ok, nimic de obiectat. Problema este ca pe data de 25( acum 5 zile ) mi-a intrat si avansul, unde am avut surpriza sa vad ca am acces la doar o parte din el. Scot partea disponibila de pe card, sun la banca sa vad de ce nu am acces la toti banii, avand in vedere ca deja mi s-a facut poprirea pe aceasta luna, si mi-au spus ca nu au primit nici un act de la biroul judecatoresc in care sa constate ca mi se face oprirea deja de la angajator. Sun la birou, imi spun ca o sa o trimita ziua urmatoare. Astept, ziua urmatoare la fel, bani blocati in cont, sun la banca, imi spun ca nu au primit nimic, sun la biroul judecatoresc, imi spun ca au trimis, si au primit si confirmare insa cei de la banca mi au spus clar ca nu au primit nimic. Trec zilele, in fiecare zi avand aceleasi discutii, pana astazi( data de 30 ), in tot acest timp avand banii sechestrati pe card, dupa parerea mea in mod ilegal, revenind, trec zilele si astazi ma trezesc cu un mesaj de la ING (banca unde incasez salariul) ca restul baniilor pe care ii mai aveam pe card, au fost transferati in contul judecatorului, din acest fapt reiesind ca si banca mi-au oprit din salariu, am sunat la judecator, mi-au spus ca nu pot sa imi restituie banii inapoi, insa de luna viitoare nu se va mai intampla asta. Intrebarea mea e urmatoarea, pot sa fac ceva in aceasta privinta? Ii pot da in judecata? Daca da, care dintre cei 2 e vinovat? (banca si judecator), In caz de ii pot ataca in instanta, pot cere daune? Sau in cel mai rau caz sa imi anluez poprirea si restituirea banilor inapoi? Va multumesc frumos pentru rabdarea acordata. O zi faina!