avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Activitate nuntasgrabit

Activitate nuntasgrabit

Buna ziua,

In data de 02.07.2021 am platit avans unei firme pentru un eveniment care trebuia sa se desfasoare la 12.07.2021. Ca urmare a interactiunii cu ei, am ajuns la concluzia ca nu mai putem colabora, asa ca am anulat evenimentul (tot in data de 02.07.2021), insa ei refuza sa-mi restituie avansul.

Contractul nu mentioneaza decat partile si "Obiectul contractului: Furnizarea serviciilor de restaurant in locatie, la data X" - nici suma finala, avansul sau costul per persoana nu sunt mentionate. Avansul l-am platit cu cardul si mi-au dat bon cu titlu "Avans servicii restaurant", insa nu mai am bonul. La semnarea contractului, am agreeat verbal un pret per persoana.

Ulterior semnarii contractului, le-am cerut pretul per persoana defalcat pe servicii, ca sa inteleg de ce e de 3 ori mai mare fata de alte locatii comparabile. Ei au inteles de aici ca vreau o reducere (refuzand in continuare sa-mi dea pretul defalcat), pe care am agreeat-o telefonic.

Intelegand ca am de-a face cu rea-credinta (daca evaluez gresit, m-as multumi si sa inteleg asta), am suspendat "principiul cuvantului dat" si am revenit la ei ca sa anulam evenimentul si sa-mi restituie banii. Ei au refuzat, pe motiv ca "e complicat fiindca am platit cu cardul" si contabilul lor e in concediu.

Am convenit apoi ambele parti intr-un sms sa iau produse de la ei de aceeasi suma. De principiu, am vorbit doar la telefon, ei refuzand sa imi scrie o decizie luata telefonic si intr-un mesaj text. Propunerea cu produsele, prin sms, a venit de la mine.

Cu "principiul cuvantului dat" suspendat si fiindca in continuare doresc ca banii sa-mi fie restituiti, am alte optiuni?