avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate aura m 1

Activitate aura m 1

Multumesc.
Buna ziua!Ma poate mosteni fiica mea,dupa decesul meu ,daca :In prima etapa,accepta mostenirea lasata prin testament de sotul meu decedat recent,care nu este tatal ei,apoi imi cedeaza mie partea ei de mostenire si eu primesc certificat de mostenitor pe partea ei de mostenire?Mentionez ca mostenirea este un apartament ,pe care eu sunt proprietara pe jumatate si sotul meu decedat pe cealalta jumatate.Testamentul in cauza lasat fiicei este pe partea sotului meu.Deci ,daca eu devin proprietara pe intreg apartamentul,atunci fiica mea ma mai poate mosteni ,la decesul meu ,avand in vedere ca ea mi-a cedat partea ei mostenita de la tatal ei vitreg,adica sotul meu?
Cum pot obtine certificat de mostenitor dupa sotul meu?Sotul,cetatean strain, a decedat recent.Impreuna, am locuit in Romania 16 ani.avand un apartament la casa ,pe care suntem coproprietari 50% fiecare..Pe langa jumatate de apartament ,sotul meu mai are pe numele lui in Romania si 2 conturi bancare.El nu are copii,dar a avut fratii in SUA,decedati acum si nepoti pe care eu nu le stiu numele si adresele.Stiu ca si acestia ar avea drepturi la mostenire,asa mi s-a spus,dar daca nu-i pot localiza,ce pot eu sa fac sa obtin certificat de mostenitor,cat trebuie sa astept,unde sa ma adresez?