avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate Rodica49

Activitate Rodica49

Răspuns la discuția mare problema cu biserica
Departe de mine gandul de a zgandari, asta se mai practica pe unele forumuri, doar de dragul inflamarii discutiei!:)) Am trecut ceva etape cu problema mea, chiar de la inceput, ca doar un prost nu si-ar fi dat seama ce ne asteapta, de la sfintirea festiva a viitoarei catedrale, cam prin 1992, dar...inutil. Conducerea locala era de o anumita culoare, la moda atunci, cu mare nevoie de sprijin...!!!
Domnule N.Ciobotaru, e foarte buna acea solutie cu sonometrul, doar ca trebuie si certificata masurarea.Eu am un asemenea buletin de constatare la masuratorile facute in noiembrie 2006, atunci cand era un singur clopot la nivelul solului, buletin care certifica depasirea limitelor admise. Acum sunt 3 mai mari decat acela si inca doua de marimi apropiate celui initial, cred ca e evident ca zgomotul e mult amplificat, motiv pentru care cei de la Autoritatea de Sanatate Publica Bihor nu au mai vrut sa vina sa repete masuratorile in apartament!!!
Anul trecut am fost la Chisinau, biserica din centru orasului (aflata intr-un parc) avea in clopotnita 7 sau 8 clopote mici, cu care in noaptea de Inviere, pur si simplu tragand de sfori, un tanar canta, a fost minunat, era chiar o muzica ingereasca. Ce diferenta!!!
Va multumesc! Adevarul e ca mi s-a facut lehamite sa ma lupt doar eu, in justitie n-am incredere, asa ca o sa fac tot posibilul sa-mi fie mie bine, si o sa continui sa alung injuraturile si gandurile rele pe care mi le provoaca nesimtirea unora!:)):D
Dupa ce am citit n pagini de dezbateri avocatesti:D:stunned: :P concluzia a fost asa...am eu o expresie, dar nu pot s-o scriu;):))! Tata era avocat, asa ca...mi-e plin podul..! Cred ca si asta e una din cauzele situatiei de la noi, legi incalcite, norme de aplicare tot asa, de fapt o sursa minunata de venit pentru dumneavoastra! Nu sunt invidioasa, Doamne Fereste, stiu ca nu ducem cu noi nimic dincolo, decat sufletul. Eu m-am lamurit in privinta problemei noastre, cu timpul o sa fie tot mai multi care o sa se miste.
Domnule icsulescu,
Nu vreau sa intru in polemici, dar asa cum fac cei in cauza, adica preotii, faceti si dumneavoastra, va ascundeti dupa...cele sfinte si dupa deget. E o problema de bun simt, dupa o viata de munca si sculat la 5-6, cred ca e ceva normal sa pot sa fac ce vreau....macar acuma. Nu stiu ce varsta aveti, dar presupun ca nu stiti cum era sa fugi cu copiii pe la scoli, gradinite si sa prinzi si condica. Nu mai spun de goana dupa o bucata de pus in oala! De ce sa imi sune desteptarea la 6.50? Si nu e un clopot, sunt 5! Si apoi legea ar trebui sa fie una pentru toti, de ce in Romania tot timpul trebuie sa fie unii deasupra legii?? De loc nu identific preotii cu Dumnezeu, numai cine e prefacut poate sa ii creada sfinti, in zilele de azi mai ales sunt atat de putini cu har! Nu mai vreau sa spun de dosare arse, de pamanturi, paduri revendicate, de biserici construite pe fiecare spatiu verde sau liber, de masinile cu care circula! Intrebati orice agentie de imobiliare cam cum scade pretul locuintelor situate in apropierea bisericilor nou construite! Ok, ce sa mai spun de partile din Biblie care s-au scos, de secretele ascunse la Vatican, poate mai sunt si alte adevaruri decat cele pe care le luam de bune! Asta este, bogatul nu crede saracului!
Buna ziua!
Cautam pe Google subiectele legate de poluarea fonica si am gasit aici pe forum. Imi cer scuze ca nu am avut rabdarea sa parcurg tot, am intervenit pentru ca se spunea ca nu s-a plans nimeni de zgomotele clopotelor, de statiile de amplificare nici nu s-a spus nimic!#-o E cam lunga povestea, incerc s-o scurtez. Din 1993 se construieste o biserica imensa intre blocurile din centrul orasului. Nu mai insist cu zgomotele santierului pe care le suportam de atatia ani, problema este zgomotul produs de clopote si de statiile de amplificare, care transmit slujbele online!:P:sorry: Spune cineva ca nu nu poate fi deranjant, hm!! Initial au pus un clopot la nivelul solului, il bateau la ora 6.50am , in preludiu se batea toaca, iar mai multi vecini au numarat 330 de batai de clopot, toca nu se putea numara.:)) Acele zgomote au fost masurate de Agentia de Sanatate Publica, cu geamurile inchise in apartament, si depaseau normele admise.Acuma sunt puse in cele 3 clopotnite 5 clopote, 3 mai mari decat cel initial (inmultiti 330 cu 5)! Am chemat din nou Agentia, dar...surprize...surprize, n-au mai venit la noi sa masoare in interior, ci s-au dus sa verifice avizele si ne-au raspuns ca nu se cere aviz pentru clopotnita!!#-o:O Nu am de gand sa ma lupt cu morile de vant, pentru clopotele de dimineata am gasit rezolvarea, imi trantesc pe ureche o perna, pentru celelalte, inchid geamurile timp de 5 minute, ca atata tine clopotitul, dar este jenant cat suntem de prefacuti si bigoti. Toti trecatorii pe care i-am intrebat ce parere au, erau revoltati de procedura asta si ne plangeau de mila. E o problema de bun simt, stii ca deranjezi si nu faci nimic, ce crestini sunt aceea care nu tin cont tocmai de cei pe care zic ca ii ajuta sa fie mai buni!!!?? Nici solutia cu termopanele nu e ok, de ce sa stam ca popandaii cu geamurile inchise? Blocurile sunt intre Cetate si un parc, biserica s-a indesat intre blocuri, dupa ce au aruncat in aer o statuie si au desfiintat o piata- cu fantana arteziana si flori-aproape terminata, este mai inalta decat blocurile de 10 etaje. Cum spunea cineva, dintr-un acvariu poti oricand sa faci o ciorba de peste, dar invers, niciodata! E aici, asta e, dar sa respecte legile de convietuire si sa nu produca energii negative, ganditi-va cate injuraturi provoaca clopotele de la ora 6.50!!#-o Nici cu statiile de amplificare nu mi-e rusine, sa auzi ore in sir un fel de lametari, ca tot nu se intelege nimic, si la sfarsit cantele de genul "De ce m-ati dat de langa voi" de doua ori pe zi, e cam ca si picatura chinezeasca! :stunned: La adresa asta puteti citi comentariile semnatarilor unei petitii, a celor care au avut curajul sa-si spuna opinia.
[ link extern ]
Am mai gasit un comentariu a cuiva din Sibiu.
Postat de din Sibiu la 6.07.2008 13:00

dar noua, celor din sibiu, bd m viteazu', cine si cand ne aplica o astfel de strategie ca a inceput lumea sa se mute din zona din cauza clopotelor de la biserica din intersectie, plasata fara a fi nimeni intrebat, intre blocuri turn; pe langa cloptele de dimineata si seara, acum sint acolo si capele funerare, toata ziua sint slujbe de inmormantare cu clopotele care nu mai contenesc; s-a facut o mare campanie de presa cand a inceput acea constructie langa biserica romano-catolica din bucuresti; dar nimeni nu spune nimic despre aceasta biserica la mai putin de 50 m de [intre] blocuri turn; poate ziarul "gandul" face un reportaj pe acest subiect. nici o rugaminte, nici un apel la protectia mediului nu au avut succes, dimpotriva, preotul [si proaspat consilier ales], critica in biserica astfel de demersuri, avertizand pe cei care sa plang, cu mania lui dzeu... multe ar fi de spus..