avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Activitate UElena

Activitate UElena

Și în această situație, firmele care nu își pot susține activitatea sunt obligate să funcționeze un an de zile, pentru că salariați au beneficiat de șomaj tehnic? De unde îi pot plăti un an de zile pe ei, impozite și facturi, dacă nimic nu merge?
Nu desființez posturile, închid totul!

Cornel Vasile a scris:

art. 53^1 alin. (19) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii: Angajatorii nu pot desființa locurile de muncă ocupate de persoanele ale căror contracte individuale de muncă au fost suspendate în temeiul art. 52 alin. (1) lit. c) sau f), pe o perioadă cel puțin egală cu perioada suspendării pentru care au beneficiat, pentru acești salariați, de plata indemnizațiilor prevăzute la alin. (1) din bugetul asigurărilor sociale pentru șomaj.

Text de lege in vigoare de la 27 decembrie 2020.

In speta , cat au stat cei 3 salariati in somaj tehnic?

Cât au ținut restricțiile, au stat în șomaj tehnic până Guvernul ne a dat voie să ne reluăm activitatea, după firma am încercat o lună, nu a mers și am decis să o închidem!
Fără a da banii la șomaj înapoi, pentru că 3 dintre angajați nu și au găsit de lucru și au mers la AJOFM să își facă dosar pentru șomaj. Cei de la AJOFM m-au sunat să îmi spună ca angajații trebuie să își dea demisia, nu trebuie concediați și că va trebui să dau banii pe șomajul tehnic înapoi.
Daca am avut o firma cu 6 angajati, dar in perioada se stare de urgenta activitatea a fost inchisa si salariatii au beneficiat de somaj tehic, imi pot inchide firma si salariatii sa ii concediez? Dupa ce am reluat activitatea nu am mai avut profit si nici vanzari sa imi pot sustine activitatea! Sunt obligata sa dau eu banii la somaj innapoi?
In concluzie, în opinia dumneavoastră de expert se pot face împreună sau nu?
Este din 2011, nu s-a mai modificat nimic de atunci? Rezidențiatul se face după amiaza, farmacie generală, iar la ANM programul este de la 8 la 16, se pot face ambele fără să se suprapună.
Bună ziua, dacă sunt rezident farmacist și am câștigat și un post la ANM de inspector, trebuie să renunț la rezidențial?