avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate MDC24

Activitate MDC24

Am avut 3 oferte și toate aveau același preț, diferența a făcut-o modulul de prezentare (emitem contract, chitanță, pv de recepție a lucrării, factura și garanție a lucrării). Am depus plângere penala la SICE pt EVAZIUNE (poate în mai găsesc și cu altele), deoarece nu a declarat banii încasați (daca depunem pe Înșelăciune, se clasa dosarul pentru ca nu se îndeplinesc condițiile de înșelăciune - el a declarat ca e firma de construcție, dacă nu era, era înșelăciune), am făcut sesizări la ANAF, la Direcția Regionala Antifraudă Fiscala și voi depune o cerere de chemare in judecata pt recuperarea prejudiciului rezultat din nerespectarea clauzelor contractuale, apoi voi sesiza un ziar local pentru a informa opinia publica despre acest individ ca să nu mai prejudicieze și alte perosane.
Atunci sa ne înființam toți II-uri și sa "prestam diferite servicii", ca nimeni și nimic nu ne poate opri din săvârșirea de fapte de "înșelăciune" . O sa ma resemnez cu ideea ca acest individ e de neoprit și ca instituțiile și legile statului sunt limitate. Nu înțeleg cum cei de la Registrul Comerțului acorda CUI la tot IMPOSTORUL, fără sa verifice adresa sediului, dacă e reala. Din chitanță și contract reiese ca adresa sediului e într-un apartament dintr-un bolc, iar la o scurta căutate pe google map, pe acea strada nu sunt blocuri, ci doar case, iar numerotare e pana la 20 și nu pana la 54 cum e trecut pe chitanță și contract.
Răspuns Ynocentta
O sa dpeun plângere dar va fi cu mare clasare, deoarece nu se constituie fapte de înșelăciune sau abuz de încredere, este doar o obligație contractuala ce nu a fost îndeplinită. E de civil, dar dacă nu am cum sa îmi recuperez banii, degeaba fac demersurile și ajung sa cheltui tot eu, alți bani. Ma întreb dacă nu cumva se poate face o sesizare cu privire la o posibila evaziune fiscala, întrucât el nu cred ca declara acei bani încasați și nu ii trece prin conturile firmei și asa cei de la fisc sau investigații economice sa poată face o cercetare mai extinsa pe alte infracțiuni.
Bună ziua! Asociatia de proprietari a apelat la o Inteprindere Individuala pentru a termoizola casa scării unui bloc. Firma a prezentat un contract pe care la încheiat cu asociatia, a încasat un avans de 2.500 lei, și a emis chitanță, apoi nu a mai răspuns la telefon și nu au mai venit sa execute lucrarea, dacă e apelat reprezentantul firmei de pe un alt număr de telefon decât cel al asociației, raspunde, probabil crede ca e un alt viitor client. Din verificările făcute am aflat ca sunt țepari de meserie, doar asta fac, prezintă un contract șablon pe care în încheie cu victimele, încaseaza bani de avans și emit chitanță, apoi nu mai răspund la telefon. Aceasta I. I. mai are câteva dosare penale pentru înșelăciune, cel care reprezinta firma nu are nimic pe numele sau, la fel și firma nu are patrimoniu. Chiar scăpa asa fără sa răspunda și isi poate continua la nesfârșit "afacerea"? Ce ma sfătuiți sa fac? M-am saturat sa aud ca să accept ca am pierdut banii. Am ca și probe contractul, chitanță, convorbirile purtate pe WhatsApp, registru apeluri cu dovada ca după data încheierii contractului nu a mai răspuns la telefon, înregistrări audio de pe alt număr de telefon când îmi răspunde și recunoaște ca a luat banii și ca o sa vina zilele următoare sa execute lucrările, dar e doar o minciuna și ca nu s-a prezentat, dovada cu notificările trimise prin posta cu confirmare de primire, martori când i s-au dat banii și s-a încheiat contractul. Am observat pe chitanță și contract ca la adresa sediului e trecut ca sediul ar fi într-un apartament dintr-un bloc, dar la o scurta căutare pe google la acel nr, sunt doar case în pe acea strada și la acel nr. Ce ma sfatuiti?