Buna ziua! Am si eu nevoie de ajutor. Sunt o persoana cu dizabilitati si locuiesc intr-un sat din Judetul Suceva. Dizabilitatea mea consta in imposibilitatea mea de a merge(pot sa stau pe scaun sunt apta psihic). Familia mea consta dintr-o sora, o nepoata si un fost cumnat(nu a fost casatorit legal cu sora mea). Cu sora mea nu tin legatura, nici macar nu stiu daca mai e in tara, cu fostul cumnat la fel(desi stiu sigur ca inca spera la casa mea spunand ca are drept daca pateste sora mea ceva). Am 27 de ani, si detin propria mea locuinta,fiind ajuta de o femeie angajata de primarie(eu am cautat persoana pt ca primaria nu si-a dat interesul, din contra a incercat sa impiedice angajarea). Primaria de fiecare data cand persoana care avea grija nu mai putea lucra pt mine(o femeie a plecat in Italia si alta a avut un accident grav de masina), a tot incercat sa ma convinga sa ma duc la un centru, nici macar nu mi-a prezentat optiunea de a avea acea indemnizatie in care pot eu sa platesc oameni care sa ma mai ajute. Ba mai mult ei(primarul si asistenta sociala a comunei) se lauda prin sat ca ma baga ei la un centru. IDaca persoana care are acum grija de mine(baiatul ei tot insista sa se duca sa stea la el in Germania) pleaca si trebuie sa imi gasesc alt om, 100% iar voi avea probleme cu primaria.Ba mai mult au inceput de cateva luni sa constuiasca un centru rezidential pentru persoane cu dizabilitati. Daca inainte insistau acum vor fi si mai insistenti. Cum pot sa ma apar? Pot sa ma bage fortat la un centru cum tot se lauda?Fostul cumnat are vreun drept sa faca vreo cerere acolo?asa ar pune mana pe casa. Ba chiar l-am auzit pe primar ca spunea ca, casa ramane primariei. Stiu ca multe sunt aberatii dar puteti sa imi dati articole de legi, exact la ce institutii trebuie sa ma adresez etc. Cum sa ma apar?