avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate Costina -eu

Activitate Costina -eu

Încă ceva: nu au fost trei sesiuni de examen. A fost doar una. Asa scrie în lege.

Ionica Porumbel a scris:

În ce an trebuia să dea prima dată definitivatul? Din ce scrieți, se pare că a expirat termenul de 5 ani de la împlinirea stagiului.
Nu cred că au intervenit prea multe modificări în metodologia de definitivat detaliată în următorul link.
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Nu cred ca au trecut 5 ani de când profesează. Eu cred ca natalitatea este încurajată, pe deasupra , din câte știu eu, exista și legi care protejează mama în timpul concediului de maternitate
Bună ziua! As avea și eu o nelămurire la adresa unei persoane dragi mie. Este posibilă desfacerea contractului de munca în învățământ , dacă persoana respectivă este în concediul de maternitate? Unitatea școlară se leagă de faptul că persoana în cauză nu a luat examenul de definitivat anul trecut, persoana în cauză fiind însărcinată și neputând face față examenului. Oricum, a picat co 6, 80, nu cu 2. Menționez ca persoana respectiva este titulara a postului prin examen luat cu nota 9, 80.Însă soarta a fost potrivnica , fiind nevoita sa stea 3 ani în concediu de maternitate pentru primul sau copil care are handicap grav, apoi a continuat cu 2 ani concediu de maternitate pentru al doilea copil, a profesat doi ani s-a înscris la definitivat, dar însărcinată fiind cu o sarcina destul de grea a picat cu câteva sutimi. Întreb și eu: unitatea școlară respectivă chiar are dreptul sa-i desfacă contractul de muncă?