avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate mia0908

Activitate mia0908

Buna ziua,
În luna septembrie urmează sa depun actele pentru indemnizația de crestere copil. În momentul acesta am 2 contracte de muncă. Întrebarea este dacă este legal sa întrerup un singur contract, iar al doilea sa il reduc la 2 ore pe zi astfel încât venitul lunar sa nu depășească plafonul stabilit prin art. 16 alin. (2) lit. i), alin. (3) ( c) realizeaza, in decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, al caror nivel net nu depaseste de 5 ori cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2) din OUG 111/2010.)?
În art. 9 1 din din HG 52/2011 se precizează ca in perioada concediului pentru cresterea copilului, persoana indreptatita va putea realiza venituri supuse impozitului pana la nivelul plafonului prevazut de art. 16 alin. (3) lit. c) din OUG 111/2010, prin desfasurarea efectiva a unei activitati, cu conditia suspendarii uneia dintre activitatile care au stat la baza stabilirii dreptului la indemnizatie.
Din acest articol eu înțeleg ca se poate suspenda doar un singur contract din cele care au contribuit la calculul indemnizatiei.
Problema apare când am intrebat diferite autorități ale statului.
Asistenta sociala a spus ca se poate suspenda doar un contract. Direcția Muncii a negat acest lucru precizând ca se poate avea acest venit simultan cu indemnizația dar pe un contract nou si la un alt angajator.
Care este pana la urma forma legala prin care pot continua sa lucrez la unul dintre cei 2 angajatori cu 2 ore pe zi fără a pierde indemnizația de crestere copil? Se poate suspenda daca nu contractul actual și incheia un contract nou pe o alta funcție?
Va multumesc anticipat pentru răspunsuri.