avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Activitate victor1971

Activitate victor1971

Răspuns la discuția Taxa succesiune
Va multumesc foarte mult pentru lamuririle DvS !
Se numeste"certificat" , si scrie : ... "la cerere , se elibereaza prezentul certificat pentru a fi depus la Societatea Profesionala Notariala - notar "ionescu" in vederea deschiderii procedurii succesorale" . Intrebarea este aceias : Mai pot opta pentru alt notar ? (repet : Cand am fost la dansul , a verificat in mare documentele pe care le aveam si mi-a comunicat ca este obligatoriu sa intabulez cele doua case construite) Am inceput sa fac asta insa dureaza destul de mult ...Multumesc pentru un aventual raspuns / opinie
Multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra ! Astazi am facut cont pe acest site (ca sa pun si eu intrebarea mea) pentru ca , citind multitudinea de intrabari si raspunsurile profesionale ale celor in masura sa raspunda , am inteles si eu ca aceasta intabulare nu ar fi obligatorie ..
Nu , alta problema nu mi s-a semnalat de catre notar dupa ce a consultat documentele ce cuprinde masa succesorala ... Problema este ca eu acum 5 saptamani am platit 60 ron ca sa fac taxa la notarul "X" ! Totusi , toata documentatia masei succesorale este in posesia mea ...
Intrebare : Oare ma mai pot muta la un alt notar cand eu am optat / platit oficial ca voi dezbate la "X" ? Sau , care ar fi conditiile pentru a ma putea muta la un alt notar ? Nu este "ilegal" ?
Multumesc foarte mult pentru un eventual sfat !
Discuție Taxa succesiune
Buna ziua . Am si eu o intrebare va rog , poate ma lamureste cineva : Sotia mea a decedat acum 3 luni si vreau sa dezbat taxa succesiune . Am strans toate documentele cerute initial de notar dupa care m-am intors la dansul spre a fi verificate / depuse .Din pacate a spus ca nu se poate dezbate taxa succesiune pentru ca nu am casele intabulate ! Situatia terenului : Am cumparat prin act vanzare cumparare (in timpul casatoriei noastre) de la tatal meu 1500 mp (in 2010) . Pe acest teren au fost 4 constructii . Le-am "daramat" cu toate documentele necesare si am construit doua case ; una pt perintii mei , una pentru mine si sotia mea ... Problema este ca nu le-am intabulat dupa finalizare(in 2014) . Intrebarea : Acest lucru (faptul ca nu am intabulat) , ma pune in imposibilitatea de a face taxa succesiune ? Anticipat , va multumesc !