Multumesc mult pentru raspunsuri. Voi face cererea, poze deja am, iar de martoti pot sa fac rost oricand. Desi presimt ca din start voi primi un raspuns de genul "Asociatia nu are bani pentru reparatii iar oamenii nu vor sa plateasca".. cred ca asta nu mai e treaba mea. Numai bine.
As vrea si eu sa cer niste sfaturi despre ce s-ar putea face in urmatoarea situatie:
Locuiesc la ultimul etaj si de ceva vreme acoperisul se afla in stare jalnica. De fiecare data cand ploua, apa incepe sa curga atat la mine in apartament, cat si in casa scarilor, cateodata ajungand chiar si la etajele de mai jos. Bineinteles ca am vorbit cu administratorul.. de foarte multe ori.. dar timp de aproape un an nu s-a rezolvat nimic. Tot ce am obtinut era inceperea colectarii unei sume lunare (50 ron/apartament) incepand din primavara. Am cerut administratorului sa ia credit in numele asociatiei (din cate stiu se poate), el nu a fost de acord, desi situatia e urgenta .. daca ne prinde asa iarna cu ploi si cu zapada, se va inunda tot.
Dupa multe discutii a luat legatura cu firma care a facut acoperis de tigla pentru celelalte scari si (dupa cum a zis) s-au inteles sa se faca si la noi, in rate, dand in avans suma adunata pana acum. Aici inca suna promitator, dar asta era in urma cu 2 luni si de atunci doar promisiuni primesc ca vor veni candva.
Si acum punctul culminant: in ploaia de azi de pe peretele ud s-a desprins un dulap agatat (au iesit suporturile din perete) si a ranit o persoana.
Intrebarea mea e ce pot face eu daca omul nu se ocupa sa se faca reparatiile din timp? Iar dupa evenimentele de azi ma intreb daca peretele ar suporta acoperisul de tigla sau ar cadea totul peste noi? (din cate stiu nu s-a facut nici o analiza de rezistenta)
Si asa ca ultim punct cine ma despagubeste pentru tot ce s-a spart in incident si pentru zugravirea apartamentului care arata jalnic din cauza cursurilor de apa. Chiar sunt obligat sa inghit toate astea din cauza unui administrator care nu-si face treaba si din cauza unora care nu vor sa plateasca pentru reparatia acoperisului?