avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate Conte Dracula

Activitate Conte Dracula

Nimic nou, am sa vad efectele cand ma intorc in Romania la vara.
Legea 118/2019 privind Registrul national automatizat.
Buna ziua, in urma cu 30 de ani am fost condamnat pentru art,201 CP, mi-am executat pedeapsa, m-am reabilitat si am cazierul curat. Intre timp m-a casatorit, am copii, am dubla cetatenie, locuiesc in strainatate de mai bine de 20 de ani, iar acum cateva zile in urma la adresa din cartea de identitate se prezinta doi politisti care solicita mamei mele sa semneze o notificare precum trebuie sa ma prezint in termen de 5 zile lucratoare la sediul politiei pentru probe biologice, foto si amprentare si ca am fost inscris in Registrul national automatizat. M-am interesat pe net despre aceasta lege si am ramas socat despre consecintele pe care le implica.
In primul rand art.201 din vechiul cod penal nici nu mai exista in forma initiala, reabilitarea nu are efect asupra registrului, notificarea facuta mamei mele nu stiu daca este legala de moment ce este o persoana cu handicap grav cu insotitor si diagnosticata cu dementa senila severa.
Am indoieli serioase in ceea ce priveste constitutionalitatea acestei legi, dar nu stiu daca exista o posibilitate de a ataca in instanta sau sesizarea unor institutii de aparare a drepturilor omului avand in vedere timpul trecut de la savarsirea faptei, reabilitarea judecatoreasca care nu sunt luate in seama. In plus, locuind in strainatate, vin in Romania doar o luna pe an, care sunt normele de aplicabilitate teritoriala a legii? Risc cu adevarat ca sa ma ridice de pe aeroport pentru amprentare, foto etc?
Este cineva in aceasi situatie sau in cunostinta de cauza care sa ma ajute? Va mutumesc anticipat.