avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate dani.gujan

Activitate dani.gujan

Multumim! Si noi ne bucuram ca nu s-a terminat mai urat toata situatia.
Stimate tomaion,
Sunt perfect constient de greseala fiului meu, aceea ca nu a verificat data expirarii pe actele primite, daca ati citit cu atentie ce am scris initial el stia ca are numere provizorii si RCA pentru 3 luni, nu pentru o luna. Si acest fapt mi-a fost confirmat si de unchiul lui (care a fost cu el in ziua in care a facut RCA-ul) si care la fel stia ca baiatul meu a cerut pentru 3 luni asigurarea si numerele provizorii... asadar el NU a condus motocicleta pe drumul public stiind ca RCA-ul lui este expirat. De asemenea stiu ca firmele de asigurari te anunta de obicei cand expira RCA, dar nu stiu daca fac asta pentru asigurari emise pentru o luna, cel putin pe fiul meu nu l-a anuntat nimeni dupa o luna ca ii expira RCA-ul.
Acum, el este vinovat de lipsa RCA si se pare ca va trebui sa isi repare motocicleta din banii lui. Insa ramane intrebarea - celalalt sofer - vinovat de producerea accidentului - este normal sa nu aiba nimic de platit? Nici macar o amenda? Sa ii dea "amiabil" fiului meu RCA-ul lui, pe care am constatat in final ca nu il putem folosi pentru a repara motocicleta, iar el sa isi vada de drum si de viata ca si cum nimic nu s-a intamplat? Din ce am discutat cu cativa soferi profesionisti, o astfel de situatie (sa se desprinda in mers capul de remorca) este foarte rara si presupune ori o grava neglijenta a soferului (care nu a asigurat remorca cum trebuie la plecare), ori o uzura excesiva a sistemului de prindere a remorcii de capul camionului...
Multumesc mult de raspuns, asa am presupus si eu initial, dar am gasit pe net (vezi link-ul de la finalul mesajului) ca numerele provizorii sunt valabile dupa data expirarii DOAR DACA exista RCA valabil. Si cum accidentul s-a produs in 05.09.2021, iar numerele si RCA ambele au expirat in 24.08.2021, am tras concluzia ca nu ne putem folosi de aceasta exceptie datorata starii de alerta...
[ link extern ]
Buna, va rog sa ne ajutati sa luam o decizie in urmatoarea problema.
In urma cu o saptamana baiatul meu a fost implicat intr-un accident rutier, s-a desprins in timpul mersului capul unui camion de remorca, iar remorca l-a lovit din lateral pe baiat, acesta fiind in acel moment pe motocicleta pe banda a doua, paralel cu camionul. Motocicleta a ajuns sub remorca, insa baiatul a reusit sa sara de pe motocicleta si pe moment a parut ca totul e ok. Deoarece imediat dupa accident parea ca se simte bine, baiatul a fost convins de politie sa faca "amiabila" cu soferul, care i-a dat RCA-ul, si-a legat remorca de capul camionului si a plecat mai departe.
Noaptea insa, baiatul s-a trezit cu durere la picior si la umar, a mers la urgenta, unde au constatat ca are doua entorse - la glezna si la umar - si niste vanatai. Si a primit o saptamana de concediu medical.
Am mers cu asigurarea RCA la City, ei ne-au zis ca nu ne pot face dosar de despagubire pentru vatamare corporala decat daca mergem la politie sa dam declaratie legat de tot ce s-a intamplat. Insa cand pregateam actele pentru politie, am constatat ca asigurarea RCA si numerele provizorii ale baiatului meu expirasera de 2 saptamani (el stia ca ii sunt valabile 3 luni, ca asa le-a solicitat cand a cumparat motocicleta). In noua situatie, nici City nu mai vrea sa plateasca reparatia motocicletei prin "constatare amiabila", ne-a trimis la politie pentru declaratie.
Asa ca acum baiatul meu care, student fiind, lucreaza tocmai pentru a-si plati ratele la motocicleta, va trebui sa isi repare motocicleta din banii lui. Iar alternativa este sa mergem la politie, sa dam declaratii despre ce s-a intamplat, sa primim amenda pentru RCA expirat si posibil dosar penal pentru numere provizorii expirate? Si toate astea cu speranta ca vom primi candva o despagubire de la City (despre care am citit zilele astea ca e posibil sa intre in faliment)?
Asadar, ce ne sfatuiti sa facem?