Fie va descurcati singur, fie luati legatura cu un avocat si stabiliti strategia impreuna.
Un raspuns complet, este complicat aici.
Vorbe, da, se pot face.
Buna seara! Vin si eu cu o problema legata de achiziționarea unui automobil! Masina pe care am cumparato( nu este achitata integral), nu este cumparata de la proprietarul din acte, este de la o persoana care a cumparat masina de la proprietarul si acum a revândut el masina! Am incheiat un contract de vânzare cumpărare, dupa achitarea unui avans de 6300 de euro, urmând ca pana la suma de 13500 sa plătesc lunar câte 600 de euro pana la achitarea integrala, moment în care sunt pe deplin proprietar! ( țin sa precizez ca proprietarul din actele mașinii este prieten cu cel de la care am cumpărat masina, urmând ca după achitare sa o trec pe numele meu). Toate bune și frumoase, am achitat asigurare casco, am schimbat numărul de înmatriculare, pentru ca proprietarul dorea numerele sale pentru masina lui. După 1 luna si jumătate, am decis sa ma reîntorc la munca în Anglia, și am optat sa merg cu masina, având contract de vânzare cumpărare făcut între noi, doar cu semnături, fără a fi înregistrat la un notar! Toate bune și frumoase pana cand am ajuns in Franta la îmbarcarea pentru UK și nu am primit accept sa întru pe teritoriul Britanic! în urma acestei situații, am decis sa merg la fratele meu în Belgia, pentru a cauta un loc de munca! După 3 zile de stat în Belgia, intr-o dimineața nu mai găsesc masina în parcare, fapt care a dus la apelarea Politiei din Belgia pentru a o declara furata( țin sa precizez ca am sunat persoana de la care am achiziționat masina si acesta m-a ndrumat sa fac același lucru). Politia din Belgia a dat masina n consemn internațional!Acum începe distractia!!!Proprietarul intermediar, mi-a sus ca cunoaște el pe cineva în Belgia și ca se poate interesa dacă a fost furata de Romani! După ceva vreme mi-a spus ca a localizat masina si ca se afla n Cehia și ca da, este furata de Romani......., dar defapt el a trimis pe cineva cu cheia de rezerva sa ia masina, localizando dupa gps ul montat pe ea, fără a ma anunta despre aceasta, spunând ca s-a speriat ca el credea ca sunt în Anglia și ca poate a fost furata sau am revândut eu masina! El crezând ca Politia nu o sa ma bage în seama în Belgia, nu mi-a spus adevărul, decât în momentul când masina à fost sechestrata în Vama Bors din Bihor! În masina se aflau Toate documentele mele personale și ale prietenei mele! Am întrat în legătură cu Politia de frontiera în vederea recuperării documentelor de identitate! Am recuperat documentele făcând o excursie din Belgia n Bors și înapoi în Belgia! Masina este în continuare sub sechestru, dar acest intermediar, îmi tot scade din banii pe care i-am dat pe motiv ca a fost vina mea...... n vrea sa îmi dea banii pe masina înapoi, contractul încheiat a fost distrus de cel ce a fost în Belgia sa ia masina si asa am rămas fără justificare, decât niște transferuri bancare către logodnica intermediarul și plățile pentru asigurari și acte! Masina este în continuare blocata de cei din Belgia, fapt pentru care proprietarul intermediar, nu o poate ridica din Vama Bors! M-a contactat ca el, s merg aici la politie sa cad de ce nu este scoasa din sistemul de urmărire și ca o sa una un avocat sa rezolve, doar ca banii o sa fie scazuti tot din cei pe care i-am dat eu! Mai pot face ceva? Martori am și toți știu despre tranzacția facuta! Proprietarul intermediar are probleme cu legea, având ceva ani cu suspendare lui amenzi, motiv pentru care el nu a trecut masina pe numele lui, lăsând-o pe numele primului proprietar, prieteni fiind!
Ce pot face in situația asta, pentru a îmi recupera banii și sa renunț la achiziționarea masinii! El mi-a spus ca îmi poate face rău asa ca să ascult de el.......
Va multumesc